Τοποθέτηση Ζαχαριάδη-Χατζηγιαννάκη κατά Πέτσα

Μετά την επικοινωνιακή συγγνώμη και την επίρριψη ευθυνών σε όλους τους άλλους φορείς πέραν από την ίδια την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προσπαθεί να αποποιηθεί προληπτικά τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την επερχόμενη νέα κακοκαιρία.

Τους το λέμε καθημερινά, αρμοδιότητες και ευθύνες δεν μεταβιβάζονται χωρίς τους ανάλογους πόρους. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, έχουν αφεθεί εδώ και δύο χρόνια, κυριολεκτικά χωρίς πόρους και προσωπικό για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους. Η κάλυψη των έκτακτων αναγκών με ελάχιστα μηχανήματα και προσωπικό απλά θα περιμένει μέχρι την καλοκαιρία. Δείτε την κατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης στους ΟΤΑ και συγκρίνετέ τους με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έχει χαθεί κάθε έλεγχος στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί όρθια. Η Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, όμως, ξέρουν την πραγματική εικόνα. Ξέρουν ότι για το επιτελικό χάος ευθύνεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι δυσλειτουργίες ξεκινούν από την κυβέρνηση που επιτέλους πρέπει να φύγει.