Εύβοια: Υπάλληλος δέχθηκε επίθεση από τον εργοδηγό του και απολύθηκε

– Από τύχη δεν τραυματίστηκε, λένε οι συνάδελφοί του
Τι αναφέρει για το περιστατικό η ανακοίνωση του σωματείου της εταιρείας. Το Σωματείο HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ καταδικάζει με ανακοίνωσή του την απόλυση συναδέλφου του μετανάστη – Από τύχη δεν τραυματίστηκε, λένε οι συνάδελφοί του
Τι αναφέρει για το περιστατικό η ανακοίνωση του σωματείου

Την Παρασκευή 11/02/2022 στο τμήμα τεμαχισμού συνάδελφος δέχτηκε επίθεση από τον εργοδηγό του τμήματος κατά την ώρα εργασίας του και από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε σοβαρός τραυματισμός του.

Ο συγκεκριμένος εργοδηγός δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται σε συναδέλφους ενώ αυτή τη φορά ο συνάδελφος που δέχτηκε την επίθεση ήταν και μετανάστης που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του, το σπίτι του, την οικογένειά του, για να βγάλει ένα μεροκάματο και όχι για να έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες επιθέσεις.

Η ευθύνη για το συγκεκριμένο συμβάν βαραίνει εξολοκλήρου την εταιρεία, όχι γιατί συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει για πολλοστή φορά με θύτη το συγκεκριμένο εργοδηγό.

Η εταιρεία μάλιστα φαίνεται ότι τον επιβράβευσε για αυτήν την επίθεση απολύοντας το συνάδελφο μετανάστη, δηλαδή το θύμα!!!

Το Σωματείο μας έκανε άμεσα παρέμβαση στην εταιρεία καταδικάζοντας το γεγονός. Οι απαντήσεις εκ μέρους της εταιρείας ότι ο συγκεκριμένος εργοδηγός «είναι λίγο νευρικός» ή ότι «είναι δύσκολο το συγκεκριμένο κομμάτι της δουλειάς» μόνο κάλυψη προσφέρουν σε τέτοιες συμπεριφορές και τις παροτρύνουν.

Απαιτούμε η εταιρεία να λάβει μέτρα για τον συγκεκριμένο εργοδηγό και γενικά να μην επαναληφθούν τέτοια συμβάντα.

Το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον συνάδελφο μετανάστη που δέχτηκε την επίθεση και στη συνέχεια απολύθηκε προτείνοντάς του να απαιτήσουμε την ακύρωση της απόλυσης. Ο ίδιος δεν ήθελε κάτι τέτοιο, βλέποντας τη στάση της εταιρείας και φοβούμενος την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Μπαμπά Γεωργία

Ο Γενικός Γραμματέας

Πετράκης Αναστάσιος