ΠΟΑΣΥ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ 24/02/2022 

Συνεδρίασε χθες, 24 Φεβρουαρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε από το προεδρείο για τις δράσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίασή του, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις ενόψει και του επικείμενου 32ου τακτικού πανελλαδικού συνεδρίου μας.

Ειδικότερα, επισημάνθηκαν η επιτυχής συνεδρίαση του Δ.Σ. και του Γενικού Συμβουλίου την 28η Ιανουαρίου 2022, κατά την οποία είχαν προσέλθει και τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης για να απαντήσουν στα εκκρεμή ζητήματα που μας απασχολούν αυτήν την περίοδο, όπως η επικινδυνότητα της εργασίας, οι μεταγωγές, το ΒΟΕΑ, τα νυχτερινά, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης  και άλλα αιτήματά μας.

Η Ομοσπονδία, δηλώνοντας παρούσα στις εξελίξεις, έδωσε το στίγμα της για την αντιμετώπιση της χουλιγκανικής – οπαδικής βίας,  ζητώντας συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις της, κατά πόσο δηλαδή θα απαλλαγεί η Ελληνική Αστυνομία από τα «πάρεργα» και θα διαφυλαχθεί η αυτοτελής σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό λειτουργία της νέας υπηρεσίας, και μάλιστα  χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις με τις εισαγγελικές αρχές.

Επίσης, αναφέρθηκε η λειτουργία της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας της Π.Ο.ΑΣ.Υ., οι ικανοποιητικές αποφάσεις του Συμβουλίου μεταθέσεων, η διοργάνωση ημερίδας για την ενδοοικογενειακή βία στις 3 Μαρτίου 2022, καθώς και η καταστατική μας υποχρέωση (από το 1997 – 8ο συνέδριο) να τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών, κάθε χρόνο, το Α’ Ψυχοσάββατο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, τόνισε ειδικότερα ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις ενόψει και της προώθησης στη Βουλή, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό διατάξεις για την επίλυση των εκκρεμών αιτημάτων μας.

Στη συνέχεια ενημέρωσε το σώμα ότι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου -τον οποίο είχαμε εγκαλέσει δημοσίως, απέστειλε επιστολή για τον απαξιωτικό όρο που είχε χρησιμοποιήσει, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υπήρξε παρερμηνεία του λόγου του. Ζήτησε δε συγνώμη, προσθέτοντας ότι ενδιαφέρεται πάντα για την επίλυση των προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού.

Το θέμα που απασχόλησε εκτενέστερα το Διοικητικό Συμβούλιο αφορά το πάγιο αίτημα της αναγνώρισης της εργασίας ως επικίνδυνης, ένα θέμα, που πρέπει να συζητηθεί επί συγκεκριμένων προτάσεων και στην επόμενη συνεδρίαση, πριν από το συνέδριο, ώστε το ίδιο το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο, να ενημερωθεί και να λάβει οριστικές