Εξελίξεις στον Πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε εκεχειρία λέει εκπρόσωπος του Ζελένσκι

«Είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε εκεχειρία» λέει εκπρόσωπος του ΖελένσκιΜία διπλωματική λύση ώστε να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική εισβολή φαίνεται να επιδιώκει η Ουκρανία, μετά από 40 και πλέον ώρες σφυροκοπήματος από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σύμβουλο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε συζητήσεις για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο μιας συνάντησης για να διαπραγματευτούν εκεχειρία ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου και ετοιμάζονται για τη «μεγάλη επίθεση» και την κατάληψη της πόλης.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέδωσε μέσω Facebook, βίντεο στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται στους δρόμους του Κιέβου και να καλεί τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν την Ουκρανία.«Εδώ είμαστε. Είμαστε στο Κίεβο. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία». Αυτό είναι το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, ο οποίος ανάρτησε ένα βίντεο από τους δρόμους της Ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε απευθύνει δραματική έκκληση προς του Ευρωπαίους ηγέτες, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης (24/2), ότι κινδυνεύει η ζωή του.Ο ίδιος φέρεται να τόνισε σε δραματικούς τόνους προς τους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ πως: «Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό».Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου είχε προειδοποιήσει πως η Ρωσία θέλει να σκοτώσει τον Ζελένσκι, σε περίπτωση που καταφέρει να καταλάβει το Κίεβο.