Ουκρανία: Τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα – Ποιες περιοχές έχουν καταλάβει οι Ρώσοι

Εκτός από την Κριμαία και τις ουκρανικές περιοχές στα ανατολικά (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ), οι ρωσικές δυνάμεις παρουσιάζονται να έχουν προωθηθεί βορείως των περιοχών του Κιέβου, του Τσερνίχιβ και του Χάρκοβου.

Ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον εισέλθει στα δυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, αλλά δυσκολεύονται, όπως αναφέρεται, να περάσουν προς την ανατολική πλευρά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται από την πλευρά τους να έχουν αποτρέψει τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν την πόλη Τσερνίχιβ στα βορειοανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν σε βόρεια συνοικία του Κιέβου συνεπικουρούμενες από ομάδες σαμποτέρ που δρούσαν στην πόλη. Εκθέσεις πληροφοριών από το Πεντάγωνο και το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η Ρωσία στόχο έχει να περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάζονται στους χάρτες που έχουν δημοσιεύσει οι Times, υπάρχουν πέντε σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου στα οποία έχουν σημειωθεί μάχες και ανταλλαγές πυρών (Γκοστομέλ, Όμπολον, Μινσκ Μασίφ, Νταρνίτσκι, θερμοηλεκτρικός σταθμός Κιέβου), ενώ έχουν καταστραφεί ή (πληγεί σημαντικά κατά άλλες πηγές) και δύο γέφυρες, μια στα δυτικά του κέντρου της πόλης και μια στα βόρεια.