Πυρ και κίνηση στην Μαριούπολη!

Σφοδρές συγκρούσεις-Ανοίχθηκαν διάδρομοι για να αποχωρήσει ο πληθυσμός .Θέμα ελάχιστης ώρας η πτώση της Μαριούπολης-Στην συνέχεια θα αναλάβει δράση ο ρωσικός στρατός για επιχειρήσεις εκκαθάρισης
Το «DPR» και ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτίθενται στην πόλη της Μαριούπολης, προσπαθώντας να την περικυκλώσουν.

Τα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο με ρωσικά ελικόπτερα κοντά στη Μαριούπολη.Χειρότερα από δραματική είναι η κατάσταση στην Μαριούπολη, ενώ έχουμε και φωτογραφίες που Ρώσοι στρατιώτες κινούνται ήδη βαθιά μέσα στην πόλη.

Πριν λίο διεθνή δίκτυα ανέφεραν πως δεν υπάρχει ηλεκτρικό στην πόλη. Ο στρατός των Ρωσόφωνων ανοίγει διαδρόμους για εκκένωση όλων των κατοίκων από τη Μαριούπολη.

Το πρόβλημα όμως για την χώρα μας είναι οι χιλιάδες Έλληνες που παραμένουν στα χωριά τους, και δέχονται καταιγισμό πυρών τόσο από την μία, όσο και από την άλλη πλευρά.Ο εκπρόσωπος των ρωσόφωνων δυνάμεων Eduard Basurin, ανακοίνωσε σχετικά με την επιχειρησιακή κατάσταση στην πρώτη γραμμή:

“Η κατάσταση στη γραμμή επαφής παραμένει τεταμένη. Μονάδες πυροβολικού των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας συνεχίζουν να χτυπούν σκόπιμα κατοικημένες περιοχές οικισμών στο Ντονιέτσκ. Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ουκρανοί χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, πυροβόλα 152 και 122 mm, όλμους 120 και 82 mm, χτύπησαν περιοχές 16 οικισμών της περιοχής”.Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης υπάρχουν νέα θύματα στον άμαχο πληθυσμό. Πέντε πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν. Ζημιές υπέστησαν 22 κτίρια κατοικιών, 10 εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής και 6 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε την 92α ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Άγνωστη παραμένει η τύχη των μελών της αποστολής του ΟΑΣΕ.”Εγγυόμαστε την ασφάλεια της κίνησης στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου E58, προς τις κατευθύνσεις τόσο προς την περιοχή Zaporozhye, όσο και προς το έδαφος της Ρωσίας : ► στη δυτική κατεύθυνση: Μαριούπολη – Μανγκούς ► ανατολικά: Μαριούπολη – Bezymennoye”, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ρωσόφωνων αλλά όλα αυτά είναι λόγια μέσα στην κόλαση πυρός που έχουμε στην Μαριούπολη.

Χθες μονάδες των Ρωσόφωνων επιτέθηκαν και κατέλαβαν αριθμό οικισμών στην κατεύθυνση της Μαριούπολης, οι οποίοι ήταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πρόκειται για τους οικισμούς Shirokino, Berdyansk, Lebedinskoye, Lomakino, Talakovka και Vodyanoye.
Επίσης οι ρωσικές μονάδες ολοκληρώνουν την περικύκλωση των οικισμών: Sopino, Pionerskoe, Sartana, Mariupol και Volnovakha.Βίντεο από μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από πυραύλους τακτικής κρουζ Iskander εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.
Η ταυτόχρονη εκτόξευση τριών τακτικών πυραύλων Κρουζ Iskander χτύπησε ταυτόχρονα σε περιοχή όπου βρίσκονταν η έδρα ουκρανικών δυνάμεων.

Στο βίντεο μπορούμε να δούμε ότι αρχικά εκτοξεύτηκε ένας ρωσικός πύραυλος, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εκτοξεύτηκαν άλλοι δύο πύραυλοι του ιδίου τύπου.

Ως αποτέλεσμα καταστράφηκε το αρχηγείο της επιχειρησιακής διοίκησης Sever, το αρχηγείο του ουκρανικού συντάγματος επικοινωνιών και αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Chernihiv.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν μιλάμε για εκσυγχρονισμένα συστήματα Iskander-M εξοπλισμένα με πύραυλο κρουζ ή για συστήματα Iskander εξοπλισμένα με βαλλιστικό πύραυλο.

Η ουσία όμως είναι ότι οι Ρώσοι προσπαθούν πλέον με ταχύτητα και την χρήση πυραύλων Κρουζ, να θέσουν εκτός μάχης όλες τις στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών, καθώς και συγκεντρώσεις δυνάμεων τους.

Η Μόσχα, μετά την γενική κατακραυγή από την δύση, γνωρίζει καλά ότι έχει πλέον ελάχιστο χρόνο, για να πετύχει τους στόχους της, ενώ το μεγαλύτερο ζήτημα αφορά την ζωή χιλιάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες στην περιοχή.