Κοριτσάκι 16 μηνών κατάπιε γόμα – Πώς το έσωσαν οι γιατροί

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στο ευτυχές αποτέλεσμα της περιπέτειας της μικρής μας ασθενούς”.

Ένα μικρό κομματάκι σβήστρας κατάπιε ένα κοριτσάκι 16 μηνών, την ώρα που έπαιζε, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει υπεραερισμό στον αριστερό πνεύμονα και δυσφορία στην αναπνοή του.Το παιδάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση των ξένων σωμάτων μέσω εύκαμπτου βρογχοσκοπίου με συρμάτινο καλαθάκι.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου:“Αφαίρεση ξένου σώματος από τον αριστερό στελεχιαίο βρόγχο”Κορίτσι 16 μηνών ενώ έπαιζε, βρήκε στο πάτωμα κομματάκι από γομολάστιχα το οποίο εισρόφησε, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει υπεραερισμό στον αριστερό πνεύμονα και δυσφορία στην αναπνοή του.

Η αφαίρεση των ξένων σωμάτων από τους βρόγχους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας των Παιδοπνευμονολόγων, των Ωτορινολαρυγγολόγων, των Παιδοαναισθησιολόγων, του Νοσηλευτικού και Βοηθητικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τους γιατρούς της Παιδοπνευμονολογικής Μονάδας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ μέσω εύκαμπτου βρογχοσκοπίου με συρμάτινο καλαθάκι. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με επιτυχία επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο μας.Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στο ευτυχές αποτέλεσμα της περιπέτειας της μικρής μας ασθενούς”.