Τα (παραδοσιακά αμερικάνικα) macaroni and cheese

Υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κοχύλια (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
1 φλιτζάνι cheddar (ή άλλο κίτρινο τυρί)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, το γάλα και τα μακαρόνια. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, και προσέχοντας να μην πάρει βράση το γάλα (αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά). Μόλις τα μακαρόνια γίνουν al dente, βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, αλάτι και σερβίρουμε.