Αικατερίνη Παπαδιόχου : Το μηνυμα της Αντιπ/δρου της ΔΕΕΠ ΕΥΒΟΙΑΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου .

Αγαπητές φίλες
Αγαπητοί φίλοι
Σήμερα καλουμαστε για μια ακόμη φορά να διαχειριστούμε την Πολιτισμική μνήμη σε ότι αφορά αυτή την επετειακή ημέρα για να μπορούμε σαν κοινωνία να διαμορφώσουμε την εικόνα μας για το παρελθόν και το μέλλον της.Για μια χώρα,έναν λαό και μια κοινωνία προσηλωμένη στο μακρινό παρελθόν της προκειμένου να διατηρεί μια πολιτισμική ηγεμονική θέση στον κόσμο του παρόντος.
Σε ένα ραντεβού σταθερό…. σταθερό εδώ και 200 χρόνια και εμείς με την σειρά μας πιστοί στη συνάντηση με τις μνήμες αφουγκραζομαστε την ιστορία.
Διακόσια χρόνια από την έναρξη του αγώνα του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία . Ένα γεγονός μεγίστης σημασίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλα τα έθνη, αφού το Ελληνικό Έθνος ήταν το πρώτο Έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας που σήκωσε το ανάστημα του σε μια αυτοκρατορία και την πολέμησε χωρίς οργανωμένο στρατό και πέτυχε την εθνική ανεξαρτησία του.
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 έδωσε στο μακραίωνο έθνος ένα κράτος και το έβαλε στην οικογένεια των Εθνικών κρατών .Η Ελληνική Επανάσταση η ανεξαρτησία και ο Ελληνικός αλυτρωτισμός επηρέασαν τους άλλους Βαλκανικούςλαούς αλλά και με αντίκτυπο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου που διδάχθηκαν πως δεν αξίζουν τίποτα τα σύνεργα του αφανισμού μπρος στο μεγάλο όπλο που λέγεται ψυχή.
Όλες και όλοι έχουμε ένα σαφή προορισμό στην σύγχρονη εποχή:Να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση όπως αποτυπώνεται στην μνήμη του Έθνους,να είμαστε γνήσιοι θεματοφύλακες των μοναδικών πνευματικών αξιών του Ελληνισμού και του χριστιανισμού.Να μεταφέρουμε στα παιδιά μας που είναι το μέλλον της πατρίδας τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής ψυχής και να τα προτρέψουμε να ακολουθήσουν τη συμβουλή του Αδαμάντιου Κοραή με την προστακτική του “Δραξασθε Παιδείας” διότι μόνο μέσα από την παιδεία γίνονται ελεύθεροι άνθρωποι και όποιος είναι ελεύθερος συλλογαται καλά και άρα ενεργεί σωστά. Η ελευθερία δεν χαρίζεται.Κατακτιεται με αγώνα και αίμα.
Σήμερα με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη και την θυσία των αγωνιστών του 21 διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της θυσίας τους.
Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821 στους ζηλωτές της Ελευθερίας.
Αθάνατη γενιά του 1821 δεχτείτε τις δάφνες της ιστορίας που δικαιωματικά σας ανήκουν
.Συνεχιστες της πορείας του Έθνους εμείς ακολουθούμε τα βήματα που χαραξατε βαθιά στην καρδιά και στην σκέψη μας.
Τιμή και δόξα σ αυτούς που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται.
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΕΛΛΆΔΑ