Όταν τα τρολ πιάνουν δουλειά

Ένα σχόλιο του γιου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στάθηκε η αφορμή για μαζική διαδήλωση των τρολ που κάνουν καριέρα στα social media. Δεν θα μπω στην ουσια του σχολίου γιατί δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία.

Θα μείνω όμως στο απίστευτο μένος των κουκουλοφόρων του Διαδικτύου, που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τον αντιμητσοτακισμό τους αυτή τη φορά στο πρόσωπο του γιου του πρωθυπουργού. Βλέπετε για όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους, δεν χωρά η διαφορετική άποψη. Προφανώς πιστεύουν στη Δημοκρατία, που αξία έχει μόνο η δίκη τους (άποψη) και οποίος τολμήσει να γράψει ή να πει κάτι άλλο, γίνεται στόχος και κατακρεουργείται από ανώνυμα σχόλια. Ότι πιο σκληρό και φασιστικό δηλαδή.

Οι ίδιοι που χυδαιολογούν κρυπτόμενοι πίσω από τα πληκτρολόγια τους, όταν δεν ανακατεύουν λάσπη κόπτονται για την ηθική στην πολιτική. Πρόκειται για τους κουκουλοφόρους που τις μισές μέρες χυδαιολογούν εναντίον του πρωθυπουργού, τις υπόλοιπες κατά της συζύγου του και εσχάτως κατά του γιου του. Το χειρότερο μάλιστα για όλους αυτούς είναι ότι το κάνουν «ανώνυμα» και με τον πλέον άθλιο τρόπο.

Και μετά έρχεται άλλοτε ο Καρτερός και άλλοτε ο Πολάκης και νομιμοποιούν την αθλιότητα τους. Όταν τα κόμματα αποφασίζουν να δώσουν ρόλο στους κουκουλοφόρους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι βάζουν νάρκες στην ίδια τη Δημοκρατία. Γιατί οτιδήποτε κρύβεται είναι επικίνδυνο.