«Επικίνδυνες εξελίξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων», λένε οι εργαζόμενοι Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων.

Για επικίνδυνες εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση.

«Την ώρα που οι Πολίτες στενάζουν από την επέλαση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, σαν κερασάκι στην απαίσια αυτή τούρτα έρχεται και η εκχώρηση της επεξεργασίας των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο με το αζημίωτο.

Με την επίκληση του ότι τον Ιούλιο κλείνει ο Χ.Υ.Τ.Α. της Χαλκίδας, υποβλήθηκε η πρόταση για διενέργεια διαγωνισμού ώστε να εγκατασταθεί Κινητή Μ.Ε.Α. από εργολάβο ο οποίος θα την διαχειρίζεται έναντι παχυλού αντιτίμου.

Όμως τί έγινε και έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο; Υπήρχε χρόνος να αντιμετωπιστεί αυτό; Διαβάζοντας τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του αρμόδιου, όπως έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία, Δημόσιου Φορέα (ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.) υπήρχε και χρόνος και τρόπος.

Ενώ υπήρχε, όπως περιγράφεται, ικανός χρόνος για την δημιουργία της (Κανονικής) Μ.Ε.Α. η οποία θα ήταν χρηματοδοτούμενη και δεν θα επιβάρυνε τον Δημότη, η υπόθεση αυτή αφέθηκε στη μοίρα της, βάλτωσε και έφτασε ο κόμπος στο χτένι, όπως αναφέρθηκε και στο αρ.πρωτ. 166/28 Μαρτίου 2022 Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. που κατήγγειλε πράξεις και παραλήψεις.

Δυστυχώς όλοι νιώθουμε τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος όμως κάποιοι επιδιώκουν τα ίδια και με τα Δημοτικά Τέλη που και αυτά θα αυξηθούν δραματικά. Ας αναλάβουν όμως και οι ιθύνοντες τις ευθύνες τους, έχουν και όνομα και επίθετο.

Εμείς εκφράζουμε την αγωνία μας γι΄ αυτήν την επιχειρούμενη εκχώρηση του Δημόσιου Αγαθού της Καθαριότητας σε ιδιώτες, με την μέθοδο της σαλαμοποίησης, όπως κάναμε ήδη από το 2014, εκχώρηση που ίσως φτάσει ακόμη και εντός των Υπηρεσιών των Δήμων.

Συντασσόμαστε με την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για διασφάλιση φθηνών υπηρεσιών στους Δημότες και Αντιστεκόμαστε στην απαξίωση των Υπηρεσιών, που θα οδεύσει και στην αμφισβήτηση θέσεων εργασίας.

Όχι άλλο ξεπούλημα Δημόσιας Υπηρεσίας σε Εργολάβους. Ο Δήμος είναι οι Δημότες και οφείλει να υπηρετεί τους Δημότες και μόνο αυτούς».

Χαλκίδα 30 Μαρτίου 2022

   Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ