καλούν σε διάλογο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Συμμετέχουν στην απεργία της 6/4

Με την ευκαιρία της απεργιακής κινητοποίησης, το σωματείο των εργαζομένων στη Λάρυμνα απευθύνει επιστολή στην ειδική διαχείριση της εταιρείας, καλώντας την να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδίσει για αναστολή των ομαδικών απολύσεων μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 6 Μαΐου.

Και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου, με επίκεντρο την ακρίβεια και την αύξηση στους κατώτατους μισθούς. Με την ευκαιρία της απεργιακής κινητοποίησης, το σωματείο των εργαζομένων στη Λάρυμνα απευθύνει επιστολή στην ειδική διαχείριση της εταιρείας, καλώντας την να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδίσει για αναστολή των ομαδικών απολύσεων μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 6 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την αίτηση ανακοπής της προσωρινής διαταγής για πάγωμα των απολύσεων που κατέθεσε η εταιρεία, ενώ ΤΑΙΠΕΔ και ειδική διαχείριση αποφάσισαν νέα παράταση στην προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς πώλησης της ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 5 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι με την επιστολή τους καλούν σε ουσιαστικό διάλογο την Ειδική Διαχείριση της εταιρείας και την κυβέρνηση με βάση τις αντιπροτάσεις τους που περιλαμβάνουν τα εξής: Τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαγωνισμών, με διατήρηση της πυρομεταλλουργικής επεξεργασίας λατεριτών για την εξαγωγή σιδηρονικελίου, την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων παραγωγής μπαταριών.

Την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς να διακοπεί η εργασία τους και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στις εργολαβίες . Τη συνταξιοδότηση μόνο των εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει πλήρη ασφαλιστικά και ηλικιακά δικαιώματα.

Την καταβολή στο 100% της αποζημίωσης και των υποχρεώσεων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, όπως γινόταν πριν τον διορισμό της Ειδικής Διαχείρισης . Την καταβολή των νόμιμων οφειλών στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης καθώς και των οφειλών προς τους νόμιμους δικαιούχους των εργαζόμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την καταβολή μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο για τον αριθμό εργαζομένων που θα απορροφήσει. Την εξασφάλιση εργασίας σε όσους δεν απορροφηθούν. Την αναγνώριση δικαιώματος επιλογής προσυνταξιοδοτικού προγράμματος, με το 100% του μισθού και ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, στους εργαζόμενους 55 ετών και πάνω ή με συμπληρωμένα 9000 ένσημα ανεξαρτήτως ηλικίας. «Μόνο έτσι δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ των εργαζομένων, όλοι θα αντιμετωπιστούν με ίσα μέτρα και σταθμά σύμφωνα με τα έτη εργασίας και τη δουλειά που έχουν προσφέρει στη ΛΑΡΚΟ», τονίζουν στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι. Και υπογραμμίζουν το νομικό, συνδικαλιστικό και ηθικό δικαίωμά τους να υπερασπιστούν την εργασία και τον τόπο κατοικίας τους μέχρι να αναλάβει τη ΛΑΡΚΟ ο ανάδοχος και να διαπραγματευτούν συλλογικά και οργανωμένα οι ίδιοι μαζί του.