Προσοχή! Απατεώνες εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες με ένα μήνυμα

Συγκεκριμένα, στέλνουν σε κινητά τηλέφωνα μήνυμα sms στο οποίο φαίνεται ως αποστολέας τράπεζα

Αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο το νομό Ευβοίας με μία νέα ηλεκτρονική απάτη που έχει εξαπλωθεί στο νησί.

Άγνωστοι στέλνουν γραπτό μήνυμα με σκοπό να υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς και να αποσπάσουν χρήματα. Συγκεκριμένα, στέλνουν σε κινητά τηλέφωνα μήνυμα sms στο οποίο φαίνεται ως αποστολέας τράπεζα και αναφέρουν ότι έχει γίνει μία κατάθεση, την οποία, για να εγκρίνουν παραθέτουν σχετικό σύνδεσμο, που ο πολίτης πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να επιβεβαιώσει την δήθεν πίστωση του χρηματικού ποσού που αναφέρει το μήνυμα και εκεί γίνεται η… ζημία.

Ο σύνδεσμος συνήθως οδηγεί σε περιβάλλον όμοιο με αυτό της σελίδας της τράπεζας όπου ζητούνται οι κωδικοί και έτσι οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στο χρηματοφυλάκιο του ανυποψίαστου πολίτη και εξαφανίζουν χρηματικά ποσά, τα οποία αποσπούν ανενόχλητοι.

Τα μηνύματα αυτά έχουν λάβει πολλοί Ευβοιώτες το τελευταίο διάστημα, με μία 28χρονη στη Χαλκίδα να πέφτει θύμα πρόσφατα εξαπάτησης καθώς κατάφεραν να της αποσπάσουν 350 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, με διαφορετικό τρόπο, αφού σε εκείνη την περίπτωση, το μήνυμα, που δήθεν προερχόταν από τράπεζα την ενημέρωνε οτι ο λογαριασμός της είναι μπλοκαρισμένος και πρέπει να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να τον ξανα ανοίξει.

Σε κάθε περίπτωση, όποτε βλέπετε ένα μήνυμα που σας φαίνεται ύποπτο, ένα τηλεφώνημα στην τράπεζά σας θα σας λύσει την απορία και μπορεί και να σας προστατεύσει από το ενδεχόμενο να «κάνουν φτερά» τα χρήματά σας! Το μήνυμα που στέλνουν οι απατεώνες: