Συμμορία ανηλίκων λήστεψε μαθητές στην παραλία Χαλκίδας

Επικίνδυνη συμμορία ανηλίκων σκόρπισε το φόβο και τον τρόμο το βράδυ της 25ης Μαρτίου στην παραλία Χαλκίδας. Οι δράστες επιτέθηκαν σε μαθητές που έκαναν βόλτα και τους λήστεψαν εν ψυχρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 8.30 μ.μ. κι ενώ ο χώρος της παραλίας “βούλιαζε” από κόσμο λόγω της αργίας της εθνικής επετείου. Την πολυκοσμία και το συνωστισμό φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν οι θρασύτατοι δράστες.

Πρόκειται για μια παρέα μελαμψών αγοριών, που μοιάζουν με τσιγγάνους. Τριγυρνούσαν ανάμεσα στον κόσμο με προκλητικό ύφος πουλώντας τσαμπουκά σε ανήλικα αγόρια, μικρότερα της ηλικίας τους.

Μεταξύ άλλων, η συμμορία προσέγγισε μια ήσυχη παρέα γυμνασιόπαιδων που είχε βγει να απολαύσει τη βόλτα της στην παραλία. Εκείνη τη στιγμή τα γυμνασιόπαιδα περνούσαν μπροστά από τ’ Αγάλματα.
Ένας από τους δράστες πλησίασε ένα μαθητή και του είπε με άγριο ύφος:

«Δωσ’ μου τα λεφτά σου αλλιώς την …έβαψες». Ο μαθητής σάστισε και έδωσε το χαρτζιλίκι, που είχε στην τσέπη του.
Αμέσως μετά, δύο δράστες πήγαν σ’ έναν άλλο μαθητή και βάζοντας οι ίδιοι τα χέρια τους μέσα στην τσέπη του, άρπαξαν τα χρήματά του.

Στην προσπάθειά τους να “γδύσουν” και τρίτο μαθητή, οι ανήλικοι ληστές εισέπραξαν αντίδραση από το θύμα τους και απείλησαν να τραβήξουν μαχαίρι.

Τότε, ο μαθητής έβαλε τις φωνές και οι δράστες φοβήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια. Οι παθόντες ειδοποίησαν για το περιστατικό τους γονείς τους, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία.

Στο μεταξύ, η επικίνδυνη συμμορία κατευθύνθηκε προς το Στρογγυλό της παραλίας. Μπροστά στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» επιτέθηκε σε νεαρή κοπέλα και της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο!

Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου έναν ύποπτο 17χρονο Χαλκιδέο, ο οποίος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης κι ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της συμμορίας των αμούστακων ληστών, αλλά η αστυνομία το ερευνά. Μαζί με τον 17χρονο συνελήφθη μετά από ώρα και η μητέρα του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Για την υπόθεση θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.