Κύμη: Στα κάγκελα οι πολίτες – Ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς

Τι αναφέρει το ψήφισμα του συμβουλίου της κοινότητας Κύμης.Ψήφισμα κατά του κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη από την Κοινότητα Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, βιώνουμε την υποβάθμιση του τόπου μας με την κατάργηση ή/και τη μειωμένη παροχή υπηρεσιών, όπως π.χ. με την κατάργηση της ΔΕΔΗΕ ή την υποβάθμιση του ΙΚΑ κ.ά. Σήμερα, φημολογείται έντονα η επαπειλούμενη κατάργηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη, μια Τράπεζα που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου μας αλλά και του Δήμου Σκύρου.

Μια Τράπεζα που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πολίτες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ) συμβάλλοντας στα μέγιστα στην οικονομία της περιοχής μας. Από το 1938 ως Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια σαν Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλει στην ανάπτυξη της Κύμης και της πέριξ περιοχής εξυπηρετώντας Δημότες και επισκέπτες, αλλά αυξάνοντας και στην αγοραστική κίνηση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Μια ενδεχόμενη κατάργηση των υπηρεσιών αυτών, θα σημαίνει μεγαλύτερη υποβάθμιση κοινωνική και οικονομική για την περιοχή μας και απαξίωση των ανθρώπων που σε δύσκολες συνθήκες και σε απομακρυσμένες περιοχές, αγωνίζονται να συμβάλλουν στο κοινωνικο-οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αγωνιστεί για τη μη υλοποίηση μιας ακόμα καταστροφικής κατάργησης υπηρεσιών στην περιοχή της Κύμης.