Ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της κυβέρνησης, με όχημα το συνέδριο της ΝΔ Κώστας Αλεξανδρής.

Σε εγρήγορση θέλει να διατηρήσει το Μέγαρο Μαξίμου τον κομματικό μηχανισμό παρότι οι εκλογές δείχνουν να απέχουν σχεδόν ένα χρόνο από σήμερα. Το μπαράζ των προσωπικών εμφανίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ αποδεικνύουν το βάρος που δίνει η κυβέρνηση τόσο στο κόμμα και στους μηχανισμούς του όσο και στην καλλιέργεια ενός κοινωνικού προφίλ, στο οποίο αναμφίβολα όταν χρειαστεί θα στηριχθεί.

Μέσα σε μόλις 48 ώρες ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε το παρόν σε δύο προσυνέδρια. Το Σάββατο ήταν ο βασικός ομιλητής στο Ηράκλειο, όπου έβαλε για μία ακόμα φορά τα βασικά πολιτικά διλήμματα προς τους πολίτες. Σε μία περίοδο με έντονη δραστηριότητα και εξελίξεις, εντός και εκτός συνόρων, ο πρωθυπουργός επιμένει να παρεμβαίνει στα προσυνέδρια της ΝΔ, έστω και αν οι εκλογές ακόμα δείχνουν να είναι μακριά. Η τακτική αυτή πάντως θα συνεχιστεί με προορισμό την 6η Μαΐου, όταν και θα εκκινήσει το 14ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο προσυνέδριο της Νίκαιας, σε μία περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για τη ΝΔ. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Κοινωνική Πολιτική και Ισότητα», με την κυβέρνηση να επιμένει στην ανάδειξη της κοινωνικής πολιτικής της, δείχνοντας ότι δε θέλει να αφήσει στον ΣΥΡΙΖΑ το προνόμιο του να είναι συνομιλητής με τους πιο ευάλωτους.

Το πρωί της Τρίτης ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Ρεβυθούσα και δοθείσης της ευκαιρίας θα επισκεφτεί τη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή προς τον κομματικό μηχανισμό να ανοιχθεί στους πολίτες, μέσα από την αναλυτική παρουσίαση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Η συγκυρία άλλωστε αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θεωρεί ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» γι’ αυτό και επιχειρεί να βγει ανοιχτά στην κοινωνία και να εξηγήσει τις επιλογές του.