Ζεμπίλης: να αγκαλιάσουμε την πρωτοβουλία για επισκέψεις της κινητής βιβλιοθήκης στα χωριά και στα σχολεία της Β. Εύβοιας

Την αξιοποίηση της κινητής βιβλιοθήκης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας για επισκέψεις στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας ζητά ο Θ. Ζεμπίλης με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας Γ. Κελαϊδίτη. 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

 «Όπως σας έχω ενημερώσει και προφορικά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας διαθέτει ένα μικρό λεωφορείο – κινητή βιβλιοθήκη, το οποίο είχε αποκτηθεί για την υλοποίηση του Προγράμματος των Κινητών Βιβλιοθηκών.  

 Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 2015 μετά από παραχώρηση οδηγού εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Η εμπειρία από την επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης σε Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά Σχολεία, κατά την περίοδο που έλαβε χώρα η δράση από Μάρτιο έως και Ιούνιο του 2015, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και η δράση αγκαλιάστηκε από την μαθητική κοινότητα.  

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια και στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της περιοχής, η χρησιμοποίηση της κινητής βιβλιοθήκης Χαλκίδας για επισκέψεις στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας θα ήταν μία δράση ηθικής και γνωσιακής στήριξης. Προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση, η Π.Ε. Ευβοίας πρέπει να αναλάβει την συντήρηση του οχήματος, τα έξοδα κίνησης και την διάθεση οδηγού μία φορά την εβδομάδα.  

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας, το έργο του οποίου είναι ευρέως αναγνωρίσιμο, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο τόσο για δράσεις εξωστρέφειας, όσο και για την στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στη Βόρεια Εύβοια. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε όλοι να σταθούμε αρωγοί στο έργο τους.  

Παρακαλώ όπως εξετάσετε την σχετική πρόταση που σας έχει υποβληθεί από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας και ενημερώστε με σχετικώς με το θέμα.»