Αλέξης Τσίπρας: Είναι επιβεβλημένο και έντιμο να πάμε σε εκλογές

Στο Open μίλησε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι επιβεβλημένο σε αυτές τις συνθήκες και έντιμο να υπάρξει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Θέλω να βάζω τον πήχη εκεί όπου μπορούμε να τον περάσουμε. Και λέω – το είπα και στο συνέδριο – όσο περνάνε οι μέρες και αν εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης την τετραετία, θα εξαντλήσει και κάθε δυνατότητα δική του, όχι να νικήσει, να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα εξαντλεί και τα δικά μας πυρομαχικά για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάκαμψης και κανονικότητας.

Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένο σε αυτές τις συνθήκες και έντιμο να υπάρξει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Διότι αν για ένα χρόνο συνεχίσει μια πολιτική αδράνειας και απάθειας απέναντι σε αυτή την κοινωνική λεηλασία θα οδηγηθούμε σε ανθρωπιστική κρίση.

Όταν λοιπόν δεν θα έχει να πληρώσει τον λογαριασμό ο πολίτης και έρχεται η εταιρεία ηλεκτρισμού και του κλείνει το ρεύμα, όταν δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις μηνιαίες απαιτήσεις και να έχει πρόσβαση στα βασικά καταναλωτικά είδη που έχουν πάρει φωτιά τότε θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση ξανά στη χώρα».