Σκάνδαλο στη Eurovision: Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών

Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, ανακοίνωσε η EBU.

«Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η EBU.

Η Βικτώρια Χαλκίτη υπογράμμισε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» πως η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”», εξήγησε.

«Εγώ πήγα κενό, δεν ήθελα να επηρεαστώ», είπε και τόνισε πως πριν τον διαγωνισμό δεν είχε ακούσει τόσο πολύ τα τραγούδια επίτηδες. «Δεν ξέρεις τι μπορεί αν τύχει στον καθένα κι εγώ είμαι πολύ του ακουστικού», δήλωσε.