Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό

Η ιστορική συμφωνία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια ολοκληρώθηκε με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.Στην τροπολογία για την ΚΑΕ ΠΑΟ, «ναι» ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι θεωρεί θετική εξέλιξη την παραχώρηση συμπορεύτηκε με την Ελληνική Λύση στο «παρών» ενώ ενώ «όχι» ψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Έτσι, στον έλεγχο της ΚΑΕ πέρασαν το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ (κεντρικό κτίριο), οι βοηθητικοί χώροι που συνδέονται με την εγκατάσταση αυτή, ο κινητός εξοπλισμός, ο περιβάλλοντας χώρος και ο χώρος στάθμευσης Ρ5. Να σημειωθεί πως η ΕΟΚ θα παραμείνει στα γραφεία της, ενώ η Εθνική Ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί το κλειστό, κάτι που ούτως ή άλλως έβρισκε εξ αρχής σύμφωνους και τους «πράσινους».

Όπως τονίζεται στη σχετική τροπολογία, η ΚΑΕ θα καταβάλει στο ΟΑΚΑ ποσοστό 30% επί των καθαρών εσόδων της που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση της παραχωρούμενης εγκατάστασης. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός δεσμεύεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 3εκατ. ευρώ μέσα σε 12 χρόνια, για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ.

Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε ο Λ. Αυγενάκης, την διάταξη που παραχωρεί το κλειστό του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια. «Στο μπάσκετ του ΟΑΚΑ παραχωρούμε την χρήση σε ένα ιστορικό σωματείο, τον Εξάστερο, όπως το λένε οι φίλαθλοι του», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

«Παράλληλα, φροντίζουμε ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα (Εθνικές ομάδες μπάσκετ, ξιφασκία, χειροσφαίριση, τσιρλίντινγκ), να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Σε δήλωση του ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με την Τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρει ότι η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την κάλυψη των αγωνιστικών της αναγκών αποτελεί θετική εξέλιξη, ωστόσο επισήμανε ότι «οι σκανδαλώδεις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στην ίδια Τροπολογία, ετοιμάζουν το έδαφος για ένα ακόμα πάρτυ απευθείας αναθέσεων με τον μανδύα των επενδύσεων…».