Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Πλήθος κόσμου, περισσότερα από χίλια άτομα περπάτησαν για 18 χιλιόμετρα από τον Άγιο μέχρι το Προκόπι στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση της Περιφέρειας Στερεάς – μια εβδομάδα πριν την γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Την διαδρομή καθάρισε και χάραξε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας με την εμπειρία του στην περιοχή και την τεχνογνωσία του στο αντικείμενο.

Πολλές εθελοντικές ομάδες δούλεψαν για την ασφάλεια των πεζοπόρων ώστε να μπορούν να απολαύσουν απρόσκοπτα το διαδρομή.

Η συνεργασία η οργάνωση και ο επαγγελματισμός των εθελοντικών ομάδων στις δυσκολίες που έτυχαν έλυσαν γρήγορα όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Η διαδρομή εύκολη σχετικά χωρίς πολλές υψομετρικές διαδρομές ακολουθεί την ανατολική πλευρά του δρόμου και περνάει από πολύ όμορφες τοποθεσίες, από την Αγία Τρίτη με πόσιμο νερό και αιωνόβια δέντρα με σκιά.

Ενώ 6 χιλιόμετρα μετά η δεύτερη στάση ήταν στον Άγιο Ευστράτιο ένα μικρό εκκλησάκι δίπλα στο ποτάμι.

Τέλος η διαδρομή κινείται παράλληλα με το ποτάμι μέχρι την γέφυρα στον δρόμο προς Βλαχιά.

Ευχής έργο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και ο κόσμος να μάθει να περπατάει από την ασφαλέστερη διαδρομή των αγροτικών δρόμων μακριά από τον επικίνδυνο και κουραστικό για τους πεζοπόρους ασφάλτινο δρόμο.

Σημαντική προσθήκη για εφέτος το εξαιρετικό μουσείο δίπλα στην εκκλησία όπου μετά από συννενόηση ήταν ανοιχτό να υποδεχθεί τον κόσμο. Αξίζει η επίσκεψη του από όλους τους επισκέπτες στο Προκόπι.