Μητσοτάκης: Ξορκίζει τις εκλογές, προετοιμάζεται για κάλπες

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, αλλά είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπαίνει σε ρυθμό εκλογών.

«Καλές οι ΗΠΑ, αλλά και η περιφέρεια αναγκαία» σχολιάζει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ με αφορμή τον κύκλο περιοδειών που ξεκίνησε αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναμένεται να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς. 

Διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να επανέλαβε χθες ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, αλλά είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι άτυπα μεν, ουσιαστικά δε, η κυβερνητική πλειοψηφία μπαίνει σε ρυθμό εκλογών, με έναν στόχο: Να μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να στήσει κάλπες. 

Οι οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, θα ληφθούν προς τα τέλη Αυγούστου. Όταν θα έχει φανεί πώς έχει πάει ο τουρισμός αλλά και οι εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών. Ειδικά το δεύτερο, είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόφαση νωρίτερα, για προφανείς λόγους. 

Μέχρι τότε, το κυβερνητικό επιτελείο, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει «ζεστό» τον κομματικό μηχανισμό, τον οποίον ο κ. Μητσοτάκης κινητοποίησε στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ και ταυτοχρόνως να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος, ιδιαίτερα σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες ή σε «δύσκολα» κοινά, όπως πχ οι αγρότες στους οποίους απευθύνθηκε χθες από τον Βόλο. 

Άλλωστε, η αγωνία για τις επόμενες δύο αναμετρήσεις, όπως όλα δείχνουν, είναι ήδη διάχυτη μεταξύ των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με τους περισσότερους να εύχονται χωρίς περιστροφές την προκήρυξη των εκλογών το φθινόπωρο, διότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πώς θα είναι η πολιτική κατάσταση την ερχόμενη άνοιξη.

«Η κόπωση στην κοινωνία είναι ήδη ορατή. Όσα εθνικά μέτρα και να πάρουμε, αν δεν υπάρξει γενναία ευρωπαϊκή στήριξη, απλά θα μεγαλώνει», λένε τα γαλάζια στελέχη, εκτιμώντας ότι οι αρχές του φθινοπώρου είναι η καλύτερη στιγμή για τις εκλογές, αφού θα έχουν ήδη φανεί τα μέτρα για τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, η χώρα θα έχει βγει από την ενισχυμένη εποπτεία, ενώ οι ενδείξεις από το μέτωπο του τουρισμού μιλούν για ένα πολύ καλό καλοκαίρι. Υπό την προϋπόθεση, λοιπόν, ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του περσινού καλοκαιριού στο μέτωπο των πυρκαγιών, είναι η καταλληλότερη στιγμή για εκλογές. 

Προσώρας, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις επισκέψεις στην περιφέρεια, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με πιο εντατικό τρόπο, την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές. Η αρχή θα γίνει από νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια στην Αττική.