Βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – «Έντονη ανησυχία» εκφράζει η Αθήνα

Tο πρωί της περασμένης Δευτέρας ομάδα «πενήντα Ισραηλινών εξτρεμιστών» όπως αναφέρει από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, διέρρηξε την πύλη και το κιγκλίδωμα στο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στο λόφο της Αγίας Σιών, και εισήλθαν «βιαίως» στο εσωτερικό τους.

Όπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωση, τα άτομα αυτά «βεβήλωσαν το εσωτερικό αυτού και επίσης απείλησαν τον φύλακα».

Ο φύλακας, όπως αναφέρεται, κατάφερε να διαφύγει και να καλέσει την αστυνομία, η οποία αποκατέστησε την τάξη.

«Διαρρήξεις του είδους αυτού, εκφοβισμοί και απειλές έχουν λάβει χώρα επανειλημμένως στο παρεκκλήσι αυτό» επισημαίνει το Πατριαρχείο, που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την «απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά».

Επισημαίνει, δε, πως θα κάνει το παν για τη «απονομή της Δικαιοσύνης».

Βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – «Έντονη ανησυχία» εκφράζει η Αθήνα
 Φωτ.: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων 

Αντίδραση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου» σημείωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κάλεσε σε «ανάληψη κατάλληλων ενεργειών» από την πλευρά του Ισραήλ αλλά και τη «διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον».

«Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)» καταλήγει.