EFES 2022: Η Τουρκία αποκαλύπτει νέο εγχώριο drone καμικάζι

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) Kargi «καμικάζι» που αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης EFES-2022.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK), η άσκηση πεδίου EFES-2022.

🔗 Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!

Στο πλαίσιο της άσκησης, η τοπική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Lentatek εκθέτει τα UAV που έχει αναπτύξει με εγχώριους και εθνικούς πόρους.

Το σχέδιο Kargi ξεκίνησε από την Lentatek με την υποστήριξη του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK).

Το Kargi μπορεί να καταστείλει και να καταστρέψει τα ραντάρ των ολοκληρωμένων συστημάτων αεράμυνας και όπλων επιφανείας-αέρος του εχθρού. Με τις προετοιμασίες να έχουν πλέον ολοκληρωθεί, η Lentatek μετράει τις ημέρες μέχρι το UAV να εισέλθει στη σειριακή παραγωγή.

Τα επίγεια συστήματα, η πλοήγηση και ο σχεδιασμός και η παραγωγή του συστήματος αυτόματου ελέγχου πτήσης αναπτύχθηκαν όλα εγχώρια, όπως και το λογισμικό του συστήματος.

Το 2018, το Kargi πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση με τα εθνικά αναπτυγμένα αεροσκάφη και συστήματα εδάφους της Lentatek, ως αποτέλεσμα της τοπικοποίησης των ξένων εξαρτημάτων, η οποία ίσχυσε επίσης για το σύστημα αναζήτησης και καταστροφής RF, τον κινητήρα πτήσης και τον κινητήρα εκτόξευσης (πυραυλοκινητήρας), το σύστημα σύνδεσης, την έλικα και τα υποσυστήματα της δεξαμενής καυσίμου, τα οποία αναπτύχθηκαν επίσης στο εσωτερικό της χώρας.

Το έργο Kargi εκτελείται υπό την ηγεσία της Lentatek σε συνεργασία με άλλες κορυφαίες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή την Aselsan, την Turkish Aerospace Industries (TAI) και το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών της TUBITAK (SAGE).

Φέρει τον κινητήρα PG50 που αναπτύχθηκε από τη θυγατρική εταιρεία παραγωγής κινητήρων της TAI, TUSAS Engine Industries (TEI).
Το αεροσκάφος εκτοξεύεται από κάνιστρα, τα οποία χρησιμοποιούνται και ως αποθηκευτικοί χώροι, χάρη στον πυραυλοκινητήρα. Το Kargi αναγκάζει τα ραντάρ αεράμυνας να παραμείνουν παθητικά, περιηγούμενο στον εχθρικό εναέριο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα είναι σε θέση να βρει το στόχο του και να τον καταστρέψει με επιτυχία με το σύστημα RF εντοπισμού και καταστροφής.

Σύμφωνα με τη dailysabah το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι αναμένεται να αντικαταστήσει το ισραηλινής κατασκευής Harpy που βρίσκεται ήδη στο δυναμικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το IAI Harpy παράγεται από την Israel Aerospace Industries και έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται σε συστήματα ραντάρ και είναι βελτιστοποιημένο για την καταστολή της εχθρικής αεράμυνας.
Φέρει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας.
Το Harpy έχει πωληθεί σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, της Τουρκίας, της Ινδίας και της Κίνας.