Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνάντησης του Έργου Skills4Sports στην Χαλκίδα

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Lucy Hotel συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του Έργου Skills4Sports, η οποία οργανώθηκε από την Trek Development A.E. και στην οποία κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Teodora Pletosu, Εμπειρογνώμων της UEFA σε Θέματα ΕΕ Υποθέσεων και Δημόσιων Έργων. Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο κύριος Έκτορας Τσατσούλης, Ανώτερος Διαχειριστής Έργων της Trek Development A.E. και Τεχνικός Συντονιστής του εν λόγω Έργου ενώ τη συνέντευξη έκλεισε ο  κύριος Βαγγέλης Κούκουζας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. η οποία είναι ο κύριος Δικαιούχος του Έργου. Το εταιρικό σχήμα περιλαμβάνει οργανισμούς από τον Λίβανο, τη Μάλτα, την Παλαιστίνη, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο κύριος Τσατσούλης έκανε μια επισκόπηση της προόδου του Έργου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης των προγραμμάτων σπουδών τα οποία αναπτύσσονται από όλους τους εταίρους και στη βάση των οποίων θα πραγματοποιηθούν κύκλοι εκπαίδευσης οι οποίοι θα απευθύνονται σε άνεργους νέους οι οποίοι δεν σπουδάζουν και δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει να προσφέρεται σε δύο εξάμηνους κύκλους σπουδών από τα τέλη Αυγούστου έχει ως στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων  των συμμετεχόντων που θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους στην ανεύρεση απασχόλησης σε τομείς της αθλητικής βιομηχανίας στην οποία υπάρχουν ολοένα μεγαλύτερες ανάγκες για τεχνικούς υπεύθυνους, ειδικούς του ψηφιακού μάρκετινγκ, προπονητές, παραϊατρικούς, διοικητικούς, οργανωτές εκδηλώσεων και άλλες ειδικότητες. Το πρόγραμμα θα προσφερθεί δωρεάν τόσο δια ζώσης όσο και ηλεκτρονικά και το υλικό του Έργου θα προσφερθεί σε όλες τις γλώσσες

Η κυρία Pletosu, εκπρόσωπος της UEFA η οποία είναι συνδεμένο μέλος του Skills4Sports, μίλησε για τις αξίες της UEFA όπως η καταπολέμηση των κοινωνικών αποκλεισμών, η ισότητα, η συμπερίληψη, η κοινωνική ανάπτυξη και η σημασία της στήριξης των νέων μέσω της εκπαίδευσης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. To Skills4Sports είναι ένα σημαντικό έργο που αντανακλά αυτές τις αξίες της UEFA. Η κυρία Pletosu τόνισε τη σημασία βιωσιμότητας των προγραμμάτων και την συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο και αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης και τη συνδρομής της UEFA στην κατανόηση του μηχανισμού πρόσβασης σε αυτές από μέρους των συνδεμένων μελών της.

Ο κύριος Βαγγέλης Κούκουζας μίλησε για τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων στη Μεσόγειο και στη συμβολή του Skills4Sports στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ των δεξιοτήτων των νέων και των αναγκών της αθλητικής βιομηχανίας μέσω του καινοτόμου προγράμματος σπουδών του Έργου το οποίο περιλαμβάνει 240 ημέρες εκπαίδευσης για τους δικαιούχους καθώς και 3 ηλεκτρονικά εργαλεία ανοικτά για όλους. Εξέφρασε την προσήλωση της Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε. στις αρχές και την υλοποίηση του Έργου και έκλεισε την ομιλία του με μια πολύ σημαντική δέσμευση. Δεδομένου ότι οι Δήμοι διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες απαιτούν διοικητικές δεξιότητες ανάλογες με αυτές που περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών του Skills4Sports, o κύριος Κούκουζας δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της πιστοποίησης παρακολούθησης που θα δίνεται από το Skills4Sports ως ενός πρόσθετου προσόντος απαραίτητου για την πρόσβαση σε αυτές θέσεις. Αυτό είναι ένα βήμα που αν επιτευχθεί θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της Στρατηγικής Συμμαχίας που αναπτύσσεται μεταξύ των εταίρων του Έργου και περιλαμβάνει φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και θα δώσει επίσης μεγάλη ώθηση προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας του Έργου μετά το πέρας του.