Στο κυνήγι των UFO – Η NASA συγκροτεί ανεξάρτητη ομάδα για τη μελέτη ανεξάρτητων θεάσεων ΑΤΙΑ

Μελέτη για τις ανεξάρτητες θεάσεις UFO αναμένεται να ξεκινήσει η NASA.

Η διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, ότι θα συγκροτήσει την task force, σκοπός της οποίας θα είναι να καταγράψει τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για το θέμα. Οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν και τον καλύτερο τρόπο χρήσης όλων αυτών των πληροφοριών στο μέλλον. Ο επικεφαλής των επιστημονικών αποστολών της NASA, Τόμας Ζουρμπούχεν, αναγνώρισε ότι η συγκρότηση της ομάδας μπορεί να θεωρηθεί, από την παραδοσιακή επιστημονική κοινότητα «ξεπούλημα» της NASA. Ωστόσο, ο ίδιος, υπογράμμισε ότι διαφωνεί κάθετα.

«Δεν αποφεύγουμε τον κίνδυνο για την υστεροφημία μας. Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας ότι η μεγαλύτερη πρόκληση αυτών των φαινομένων είναι ότι πρόκειται για ένα φτωχό σε δεδομένα πεδίο», είπε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Η διαστημική υπηρεσία θεωρεί ότι, η συγκρότηση της task force θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να εξηγηθούν οι μυστηριώδεις θεάσεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό.

Δεν ξέρουμε από τι αποτελείται το 95% του σύμπαντος
Η μελέτη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και η διάρκειά της θα είναι εννέα μήνες ενώ το κόστος της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια. Για τη διεξαγωγή της δεν θα χρησιμοποιηθούν απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα, ενώ θα είναι εντελώς ανοιχτή. Σύμφωνα με τη NASA, επικεφαλής της έρευνας θα είναι ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Ο ίδιος, σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι το μόνο δεδομένο στη μελέτη θα είναι ότι η θέαση UFO μπορεί να έχει πολλαπλές πιθανές εξηγήσεις. «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτά τα ερωτήματα με αίσθηση ταπεινότητας. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου ως κοσμολόγος. Μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρουμε από τι αποτελείται το 95% του σύμπαντος. Υπάρχουν λοιπόν πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε», σημείωσε ο ίδιος.