Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο

Αναμένεται δε, να οριστεί πότε θα ξεκινήσει η συζήτησή του στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Με τίτλο «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση «ικανοποιείται ειδικότερα το εμβληματικό και πάγιο αίτημα της επέκτασης του δικαιώματος σύναψης γάμου, ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά φύλου, για όλα τα ζευγάρια.

»Η πρόταση νόμου παρέχει αδιακρίτως το δικαίωμα σε κάθε τύπου γάμο, όμως στην πράξη θα μπορεί αυτός να τελείται βασικά υπό τον τύπο του πολιτικού γάμου, ενώ υπό τον τύπο του θρησκευτικού γάμου θα μπορεί να τελείται αποκλειστικά, στην περίπτωση που ένα θρήσκευμα ή δόγμα θα τον αποδέχεται.

»Το δικαίωμα στον γάμο συνεπάγεται ότι αυτομάτως τα μέρη κάθε είδους ζευγαριών, αποκτούν πλήρως τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στους συζύγους, και ιδίως μεταξύ αυτών το δικαίωμα τεκνοθεσίας και το δικαίωμα πρόσβασης στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ανεξάρτητα από φύλο, χαρακτηριστικά και ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

»Η κυβέρνηση, αν σέβεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και αν αποδέχεται τη διατύπωση του Ψηφίσματος της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 (2021/2679/(RSP)) του Ευρωκοινοβουλίου, ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, τότε οφείλει να φέρει άμεσα σε συζήτηση και προς ψήφιση την πρόταση νόμου στην ολομέλεια του νομοθετικού σώματος της χώρας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε δε, και σχετικό βίντεo στο tik tok, όπου υπογράφει τη σχετική πρόταση.

«Κανένας νόμος δεν θα επιβάλλει ποιον θα αγαπήσουμε. Όταν οι νόμοι είναι παράλογοι, τότε τους αλλάζουμε. Και πολύ αργήσαμε» λέει.