Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα μοιραστούν οι 8.568 διορισμοί που θα γίνουν φέτος

Σε 8.568 προσλήψεις εκπαιδευτικών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας όπως είχε ανακοινώσει από τις 14 Ιουνίου η Νίκη Κεραμέως.
Σύμφωνα με την Καθημερινή τη μερίδα του λέοντος από τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα λάβει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κάνει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προβλέπει 3.000 προσλήψεις να αφορούν δασκάλους, 1.000 θέσεις αφορούν νηπιαγωγούς και 1.000 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Παράλληλα οι προσλήψεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζεται να κατανεμηθεί σε 2.000 για Γυμνάσια και Λύκεια και 1.500 στην ειδική αγωγή.
Όπως είχε εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με τις προσλήψεις αυτές ο αριθμός τους τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζει τις 25.000 σε συνέχεια των 11.700 προσλήψεων εκπαιδευτικών για τη γενική παιδεία και των 4.500 στην ειδική εκπαίδευση «των πρώτων στην χώρα με διαδικασίες ΑΣΕΠ».

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως οι νεοπροσληφθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε, ακόμα, ότι φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Παράλληλα σημείωσε ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.