Φωτιά στο Αλιβέρι Ευβοίας: Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες – Εναέρια μέσα για την κατάσβεση

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 πεζοπόρα τμήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Η φωτιά ξεκίνησε στον περιφερειακό δρόμο του Αλιβερίου, λίγο πριν τις 13:30.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί ραγδαία και να κατευθύνεται προς τον οικισμό Κάραβος.

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσηςNewsbomb.gr

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο Newsbomb.gr, στο σημείο βρέθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής αλλά δεν παρατηρήθηκαν εξαρχής να επιχειρούν εναέρια μέσα. Μάλιστα, εκφράζονται οι ανησυχίες τους για τυχόν αλλαγή της φοράς του ανέμου, κάτι που θα σημάνει και αλλαγή κατεύθυνσης της φωτιάς με πιθανή απειλή σπιτιών στην περιοχή του Κάμπου Αλιβερίου.

Για την ώρα, η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα, στην περιοχή του Καράβου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους. Λίγη ώρα μετά τις 14:15, εμφανίστηκαν πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία επιχείρησαν για την κατάσβεση κι από τις πρώτες ρίψεις άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα.