Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 61χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα

Στη Θεσσαλονίκη, το τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή, σε μία 60χρονη. Είναι η γυναίκα που κρατούσε 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στο διαμέρισμά της, στην περιοχή της Τούμπας.

Κατά την απολογία της, η 60χρονη από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι ντρέπεται που οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου. «Είναι η αδυναμία μου τα σκυλιά. Το χόμπι μου. Μου αρέσει να τα φροντίζω. Ήταν η χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί, καθώς έχει προκύψει από αντιδικία με τον ενοικιαστή μου», ισχυρίστηκε.

Όσον αφορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των 16 σκυλιών, η 60χρονη επισήμανε ότι σπάνια όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και στη συνέχεια προωθούνται για αναπαραγωγή και εκπαίδευση, ενώ συνήθως φροντίζει ένα με δύο σκυλιά στο σπίτι της.

«Αυτό αν μπορείτε να το δεχθείτε ως μορφή μεταμέλειας. Δεν τα εγκατέλειψα. Ζούσα μαζί τους. Είμαι πρόθυμη να δεχτώ την όποια επιτήρηση αρκεί να γυρίσουν τα “παιδιά” μου στο σπίτι», είπε κλαίγοντας.

Η 60χρονη κρίθηκε ένοχη για «παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων (κατά συρροή) και για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, για εκτροφή και φύλαξη ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο των αστυνομικών, είχαν εντοπιστεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος της 60χρονης, 16 σκυλιά, αρκετά μέσα σε κλουβιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδυόταν δυσοσμία, πέταγαν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν παντού ακαθαρσίες.