Επιστήμονες προετοιμάζονται για το τέλος της ανθρωπότητας – Φτιάχνουν το «Μαύρο κουτί της Γης» (Βίντεο)

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τον πλανήτη μας και την ανθρωπότητα κατ’ επέκταση γι’ αυτό επιστήμονες κατασκευάζουν το λεγόμενο «Μαύρο κουτί της Γης» προκειμένου να συνδράμουν στη διάσωση σημαντικών δεδομένων -και όχι μόνο- στο απευκταίο σενάριο της εξαφάνισης του πολιτισμού μας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχετικό ιστότοπο του «Μαύρου κουτιού της Γης», υπό τον φόβο του προαναφερθέντος απευκταίου σεναρίου, ερευνητές αποφάσισαν ότι η κατασκευή ενός γιγαντιαίου και αδιαπέραστου κουτιού, που θα καταγράφει επιστημονικά δεδομένα, είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε οι μελλοντικοί πολιτισμοί να αποκτήσουν εικόνα για το πώς εξαφανίστηκε ο πολιτισμός μας. Έτσι, λοιπόν, το «Μαύρο κουτί της Γης» δεν είναι τίποτε άλλο από μια τεράστια μεταλλική κατασκευή που, όπως έχει γίνει γνωστό, γι’ αυτό επελέγη μια απομονωμένη περιοχή της Τασμανίας, δηλαδή του νησιού που βρίσκεται νότια της Αυστραλίας, στην ήπειρο της Ωκεανίας.

Γιατί επιλέχθηκε η Τασμανία

Πάντως, σε σχετικές δηλώσεις του τον περασμένο Δεκέμβριο στο ABC της Αυστραλίας, ο Τζιμ Κέρτις, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού της «Clemenger BBDO», ανέφερε ότι το κουτί θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα πάχους τριών ιντσών (7,62 εκατοστών) και από γρανίτη.

Στο εσωτερικό του κουτιού θα υπάρχουν αποθηκευτικοί δίσκοι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή της κατασκευής. Ο Τζόναθαν Νιμπόουν, συνιδρυτής της «Glue Society», υποστήριξε ότι το κουτί είναι «φτιαγμένο για να μας “θάψει” όλους». Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν συμβεί το χειρότερο, επειδή τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας θα πέσουν, αυτό το πράγμα θα είναι ακόμα εκεί».

Οι επιστήμονες προτίμησαν την Τασμανία για την κατασκευή του «Μαύρου κουτιού της Γης» λόγω της γεωπολιτικής και της γεωλογικής της σταθερότητας, ενώ άλλες υποψήφιες χώρες ήταν η Μάλτα, η Νορβηγία και το Κατάρ σε περίπτωση εξαφάνισης του ανθρώπινου πολιτισμού. Αν αυτό φαίνεται παράλογο, επισημαίνεται ότι -επί του παρόντος- καταγράφεται αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,7 βαθμούς Κελσίου για τον 21ο αιώνα.

Στο πρότυπο των μαύρων κουτιών των αεροπλάνων

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Independent», το «Μαύρο κουτί της Γης» είναι συγκρίσιμο με τα μαύρα κουτιά που έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν σε αεροπορικά δυστυχήματα και να δίνουν στους ερευνητές κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι προκάλεσε το γεγονός. Οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει το εν λόγω πρότζεκτ, προέρχονται από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, την εταιρεία μάρκετινγκ «Clemenger BBDO» και το δημιουργικό γραφείο «The Glue Society».

Η επιστημονική ομάδα σχεδιάζει το κουτί για την καταγραφή κλιματικών δεδομένων, όπως είναι τα επίπεδα του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα, τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και οι θερμοκρασίες της θάλασσας. Μπορεί, επίσης, το εν λόγω κουτί να λαμβάνει πληροφορίες από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τίτλους ειδήσεων.