Μετά τον Ερντογάν που δεν θέλει Μητσοτάκη, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων εκθειάζει τον Αλέξη Τσίπρα

Οι σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παροτρείνει τους Έλληνες να καταψηφίσουν την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε σαφώς οτι προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα .Το επισήμανε εμμέσως και στην απάντησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας οτι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού ανησυχούν τον κ. Ερντογάν,το λένε ανοιχτά κυβερνητικά στελέχη οτι «ο Ερντογάν στηρίζει Τσίπρα».

Και οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν πριν από το «πρώτο λάλημα του πετεινού» αφού όπως παραθέτει στην ανάρτησή του ο Georgy Zhukov ,το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων πήρε τη σκυτάλη από τον Τούρκο Πρόεδρο και με εκτενές ρεπορτάζ εκθειάζει τον Αλέξη Τσίπρα παραθέτοντας δηλώσεις του για τα θέματα αιχμής.

Ως ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, ερμηνεύουν κυβερνητικά στελέχη τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως γνωστόν, ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ήπια στάση του στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε με ακραίες κορώνες και πάλι κατά τις Ελλάδος. Μετά το «Μητσοτάκης γιοκ» που είχε πει προ ημερών και επανέλαβε σήμερα με άλλα λόγια, ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να υποδεικνύει στους Έλληνες… τι να ψηφίσουν!

«Ελπίζω ότι οι Έλληνες, διά της δημοκρατικής οδού, θα δώσουν το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στην κυβέρνησή τους, η οποία τους ζητά περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή γι’ αυτούς», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση για την Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας προς τη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από τις διεθνείς συμφωνίες» είπε αρχικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet».

«Αντί να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις συγκρούσεις μας με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρυβόμαστε κάτω από τα φουστάνια κάποιου. Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί να γίνει νταής, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Η Τουρκία είδε την πραγματική κατάσταση του στρατού της στην επιχείρηση στην Κύπρο

Αναφερόμενος στη δυναμική του τουρκικού στρατού, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να τονίσει το «γεμάτο δόξα, τιμή και νίκες» παρελθόν του.

«Στην πραγματικότητα, η Τουρκία δεν είχε την ευκαιρία να δει την πραγματική κατάσταση του στρατού της μέχρι την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Πρόσφατα κάναμε την επιχείρηση στην Έφεσο.

Σε αυτή την ”Άσκηση Έφεσος 2022” συμμετείχαν 39 χώρες από όλο τον κόσμο. Χάρη στην επιτυχία της, δώσαμε ένα πολύ καλό μάθημα στον κόσμο.

Ως έθνος που έχει αναστηθεί από τις στάχτες του, η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε είδους νίκη ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως η Τουρκία δεν έχει στο μυαλό της να κάνει πόλεμο, αλλά ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της.

«Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει».

Η απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις νέες προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «δεν ησυχάζει» λόγω της συνεχούς ισχυροποίησης της Ελλάδας σε όλους τους τομείς, και με τις δηλώσεις του υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους.

»Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».