Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία – Πλησίασε σπίτια, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα στη μάχη -Εκκενώθηκαν οι Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα που έλαβαν μήνυμα 112 – Στο ανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής – Πολύ αυξημένος και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Με τη συνδρομή των εναέριων μέσων, δυο αεροσκαφών και δυο ελικοπτέρων, με το πρώτο φως του ήλιου, δίνεται η μάχη στο πύρινο μέτωπο στην Ηλεία.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά το βράδυ της Κυριακής οδήγησαν την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να διατάξει την εκκένωση περιοχών.

Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα, (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών) το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στα δυτικά (Κοτρωνα) η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη και όλο το βράδυ γινόταν προσπάθεια προς το ανατολικό μέτωπο, με την Πυροσβεστική να έχει αναπτύξει δυνάμεις και να την έχει κυκλώσει. Τη μαζεύουν ανατολικά και συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

Η εικόνα που έδωσε η Πυροσβεστική, τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/7) ήταν ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενεργές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.