Scorpions και Alice Cooper στην Αθήνα: «Νιώθουμε ότι ξαναγυρίζουμε στο σπίτι μας»

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν οι Scorpions και ο Alice Cooper που επιστρέφουν στην Ελλάδα για τη μεγάλη τους συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Όπως μας θύμισαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Ιουλίου στα Public στο κέντρο της Αθήνας, o Alice Cooper είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο stage με τους Γερμανούς στη Μόσχα πριν από 10 περίπου χρόνια.
Μάλιστα, μοιράστηκαν και ιστορίες από εκείνη την περιοδεία στη Ρωσία, όπως όταν το αεροπλάνο τους έπεσε σε κενά αέρος και οι επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν από το φόβο τους, όπως και όταν στο σόου των Scorpions αντί να βγουν οι cheerleaders στο τέλος, ανέβηκαν οι μουσικοί του Alice Cooper και έκαναν εκείνοι τις cheerleaders!

Όπως ανέφεραν οι Scorpions, όταν έρχονται στην Ελλάδα νιώθουν «σαν να ξαναγυρίζουν στο σπίτι τους», ενώ αξέχαστες τους έχουν μείνει οι συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού όπου γύρισαν το unplugged για το ΜΤV αλλά και η τελευταία τους συναυλία στο Καλλιμάρμαρο πριν από τέσσερα χρόνια που έπαιξαν μπροστά σε 70.000 κόσμο όλων των ηλικιών. «Έχουμε παίξει σε πάρα πολλές χώρες, όμως αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό», δήλωσε το γκρουπ. «Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό κοινό. Είναι η μουσική; Είναι τα vibes; Είναι τα τραγούδια και τα συναισθήματα; Είναι όλα μαζί που μας δίνουν έμπνευση αλλά και που διατηρούν τη σχέση μας τους Έλληνες δυνατή και σταθερή», εξήγησε ο Klaus Meine.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο ντράμερ των Scorpions, Mikkey Dee έχει ελληνικές ρίζες «Κάθε φορά για εμένα είναι μια ευκαιρία να γυρίζω στην Αθήνα και να βλέπω τους συγγενείς μου», ανέφερε ο ίδιος.
«Το rock ‘n’ roll και το hard rock δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ, για αυτό κι εμείς βρισκόμαστε ακόμα εδώ», τόνισε ο Alice Cooper υπογραμμίζοντας ότι το hard rock έχει επιβιώσει μέσα στα χρόνια, την ώρα που άλλα είδη μουσικής είχαν ημερομηνία λήξης.
Oι Scorpions έρχονται στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Rock Believer, το οποίο εμπνεύστηκαν αμέσως μετά τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και έφτιαξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ και ο Alice Cooper εξήγησε ότι κατά την περίοδο των lockdowns, όπως οι περισσότεροι μουσικοί έτσι και ο ίδιος, ως μόνη διέξοδο είχε να κλειστεί στο στούντιο και να ετοιμάσει νέο υλικό και δύο νέα άλμπουμ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι στα σχέδια του είναι κάποια σόου στο Broadway, ενώ το καλύτερο σόου του και το καλύτερο τραγούδι είναι αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα, αυτή άλλωστε η σκέψη είναι που τον κρατάει ζωντανό και του δίνει το κίνητρο να συνεχίζει να δημιουργεί.

Όσο για το ποιο τραγούδι τους αντιπροσωπεύει τη σημερινή εποχή, οι Scorpions απάντησαν το Living For Tomorrow καθώς ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον που θα φέρει την ειρήνη στον κόσμο για τις επόμενες γενιές, ενώ από το καινούριο τους άλμπουμ ξεχωρίζουν το Peacemaker που μιλάει για την ειρήνη. Ο Meine εξήγησε επίσης την απόφασή του να αλλάξει μερικούς από τους στίχους του Wind of Change, κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Λας Βέγκας, σημειώνοντας πως με τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας «δεν είναι σωστό να ρομαντικοποιούμε τη Ρωσία με στίχους όπως: “Κατευθύνομαι στη Μόσχα/ Διασχίζω το πάρκο Γκόρκι…Άφησε τη μπαλαλάικα να ηχήσει». Και σημείωσε ότι οι Scorpions άλλαξαν τους συγκεκριμένους στίχους σε: «Τώρα ακούστε την καρδιά μου/ Λέει Ουκρανία/ Περιμένοντας τον άνεμο να αλλάξει κατεύθυνση».

«Η μουσική των Scorpions και του Alice Cooper είναι μουσική με θετικά μηνύματα για την αγάπη και την ειρήνη, ενώ ακόμα και τα τραγούδια του Alice Cooper που μπορεί να είναι πιο σκοτεινά, δείχνουν την αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι», ανέφεραν οι Scorpions.
Ο Alice Cooper μίλησε και για την πρόσφατη συμμετοχή του στη συναυλία του Desmond Child στο Ηρώδειο, τονίζοντας το σημαντικό σκοπό της συναυλίας για την εκστρατεία της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ και οι Scorpions, oι οποίοι επίσης έχουν συνεργαστεί με τον συνθέτη και παραγωγό, αποκάλυψαν πως ο Desmond επικοινώνησε μαζί τους και τους πρότεινε να συνεργαστούν ξανά σε νέο άλμπουμ!