Μητροκτονίες: Γιοι με ψυχιατρικά προβλήματα σκότωσαν τις μητέρες τους σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Δύο γυναίκες 79 και 67 χρόνων έπεσαν νεκρές από τα χέρια των παιδιών τους

Δύο γυναίκες 67 και 79 χρόνων. Νεκρές από τα χέρια των ίδιων των παιδιών τους. Δυο τραγωδίες-καρμπόν με τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Έσφαξε τη μητέρα του με μαχαίρι
Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης τα κλειστά παντζούρια και η έντονη μυρωδιά ανησύχησαν τους κατοίκους αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι συνέβη.

Η 67χρονη κείτονταν νεκρή μέσα στο μπάνιο και βρέθηκε από τον μεγαλύτερο γιο της που… ανησυχούσε.

Οι υποψίες έπεσαν αμέσως στον 50χρονο -δεύτερο- γιο της οικογένειας ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. «Επαιρνε κάποια χάπια, η μητέρα τον συντηρούσε» είπε κάτοικος στο MEGA.

Μάλιστα, οι γείτονες άκουγαν συχνά καβγάδες μεταξύ της γυναίκας και του γιου της. «Την έβριζε τη γυναίκα αλλά αυτή δεν απαντούσε» αποκάλυψε κάτοικος.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που κλήθηκε στο σημείο, η δολοφονία υπολογίζεται να έγινε πριν από τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Ο 50χρονος ομολόγησε στην αστυνομία πως σκότωσε τη μητέρα του αλλά δεν μπόρεσε να αναλύσει ακριβώς τι συνέβη λόγω της κατάστασής του.

Ο γιος φέρεται να σκότωσε τη μητέρα με μαχαίρι, κόβοντάς της τον λαιμό. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο μεγάλος γιος της 79χρονης την έψαχνε για πέντε ημέρες στο τηλέφωνο μέχρι να την εντοπίσει νεκρή στην μπανιέρα. «Τον έβλεπα στο μπαλκόνι καμιά φορά, ήξερα πως είχε προβλήματα» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Σκότωσε τη μητέρα του με καδρόνι
Η δεύτερη άγρια δολοφονία συνέβη στο Ηράκλειο. Θύμα μια 67χρονη γυναίκα που έπεσε νεκρή από τα χέρια του 42χρονου γιου της.

Ο 42χρονος για άγνωστο λόγο καυγάδισε με την μητέρα του λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια χτύπησε μέχρι θανάτου την άτυχη γυναίκα με καδρόνι που βρήκε μέσα στο σπίτι….

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές της άτυχης γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια κι έσπευσαν να δουν τι έχει συμβεί. Οταν έφτασε στο σημείο το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία που κλήθηκε από τους περίοικους, η γυναίκα είχε καταλήξει από τα άνανδρα χτυπήματα του γιου της.

Δράστης και θύμα έμεναν σε διαφορετικά σπίτια ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν το έγκλημα φέρεται να προηγήθηκε καυγάς του 42χρονου με την σύζυγό του, με τον ίδιο να αποχωρεί από το σπίτι όπου διέμενε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε ψυχικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. «Εγώ τον φοβόμουν» είπε στον ΑΝΤ1 η γειτόνισσα της μητέρας.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη. Οταν μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Κριτοβουλίδου στο κέντρο του Ηρακλείου είδαν την 67χρονη γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα, νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ ο γιος της, επίσης μέσα στα αίματα, στεκόταν από πάνω της και κοιτούσε αποσβολωμένος το άψυχο σώμα της μητέρας του, το οποίο είχε χτυπήσει αμέτρητες φορές με ένα καδρόνι.

Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν ακαριαίος, πιθανότατα από τα χτυπήματα στο κεφάλι.