Συνεχείς αντιδράσεις για τη μείωση της προστασίας στα δάση NATURA- Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν πολεοδόμοι και οργανώσεις

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νομοσχέδιο, το οποίο αποδομεί περαιτέρω την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μειώνοντας τη θωράκιση ακόμα και περιοχών που υπάγονται στο δίκτυο NATURA 2000.

Εντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για πλήρη αποδόμηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Παρόλα αυτά και ενώ μία από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που τέθηκε υπό καθεστώς προστασίας, το δάσος της Δαδιάς, όπου φιλοξενούνται συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής, της Ευρώπης και της Ασίας, όπως και η μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνιααπειλείται ευθέως από πυρκαγιά, πληροφορίες θέλουν την ηγεσία του υπουργείου να καταθέτει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Βουλή βιαστικά την προσεχή εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις σπανίως ζητούν την απόσυρση ολόκληρων νομοσχεδίων, αλλά αυτή τη φορά οι εκπρόσωποί τους εκτιμούν ότι οι προτεινόμενες διατάξεις είναι αθεράπευτες.