Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Μυτιλήνη και Μεσσηνία – Εκκενώθηκε προληπτικά η Δαδιά

Με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και οι εναέριες δυνάμεις στα τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Βατερά Μυτιλήνης, Δαδιά Έβρου και Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι Αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση των 500 κατοίκων στο χωριό της Δαδιάς.

Την ίδια ώρα, σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες στην περιοχή των Βατερών στη Μυτριλήνη, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στις 10 το πρωί του Σαββάτου, όπου από νωρίς δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης των κατοίκων, ενώ στις 11:30 εστάλη σχετικό μήνυμα από το 112.

Αρχικά η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση και δεν απειλούσε σπίτια, όμως οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή άλλαξαν κατεύθυνση και οδήγησαν τη φωτιά μέσα στον οικισμό των Βατερών.

Η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα και χρειάστηκε η επέμβαση του Λιμενικού για τη διάσωση εννέα ατόμων, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά.

Πλέον ο κίνδυνος έχει διαφύγει από τα Βατερά, όπου νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε από την νοτιοανατολική πλευρά και έκαψε δύο σπίτια, δύο αποθήκες και ένα επιπλέον σπίτι έχει ζημιές. Η ανατολική πλευρά του μετώπου έχει ελεγχθεί και τώρα η προσπάθεια εστιάζεται στα δυτικά βορειοδυτικά προς τα χωριά Βρίσα και του Σταυρός.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από το πρωί της Κυριακή συμμετέχουν και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και η Αστυνομία με περισσότερους από 60 αστυνομικούς.