Αντιπολίτευση αλά ΣΥΡΙΖΑ: Βράσε όρυζα!

Το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν λέει να ξεκολλήσει από τη ζώνη του 20%. Εχει βαλτώσει…

Η απλή και «δόλια» αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν και μοναδικό σκοπό: να δυσκολέψει και να εμποδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ. Σατανικό το σχέδιο, δεν λέμε, αλλά όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια γελάει ο Θεός.

Περίπου έναν χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ δείχνει –σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις– να βρίσκεται σε τροχιά αυτοδυναμίας τη δεύτερη Κυριακή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε τη «βόμβα» της απλής και ουδόλως άδολης αναλογικής, βράσε όρυζα. Δεν λέει να ξεκολλήσει από τη ζώνη του 20%. Εχει βαλτώσει…

Κι όσο επιμένει στην τοξικότητα τόσο θα βυθίζεται στον βούρκο της χυδαιότητας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απλά μαθηματικά. Ο κόσμος έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη του στον λαϊκισμό και στις διχαστικές λογικές και πρακτικές. Το γεγονός ότι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πρόβλημα του λαού. Είναι δικό τους πρόβλημα και καλούνται άμεσα να το επιλύσουν, αν και δεν βλέπουμε να έχουν και πολλές λύσεις για να βγουν από τον βάλτο της μιζέριας με την αντιπολίτευση που έχουν επιλέξει να κάνουν. Κατά τα λοιπά, περαστικά τους.

Δεν βγάζουν κιχ!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τα στοιχεία που δίνει η Κουμουνδούρου για τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας έκανε κάτι έξυπνο. Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ονοματίσει ποιοι είναι αυτοί που κερδοσκοπούν κατά τη γνώμη του και όχι να μιλάει γενικώς και αορίστως. Να τους καταγγείλει με «διευθύνσεις και ονόματα» και να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία για τα κέρδη των εταιρειών τους. Θα είχε ενδιαφέρον εάν η πρόσκλησή του αυτή θα εισακουστεί. Γιατί μέχρι τώρα, άγνωστο γιατί, τσιμουδιά δεν βγάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Διασκεδαστικός

Συνεχίζει ο σταλινικός σύμβουλος του Αλέξη να διασκεδάζει τους λιγοστούς οπαδούς του με τις κατάμαυρες και παιδικές προπαγανδιστικές αναλύσεις του, υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και πασών των Ρωσιών. Μάλιστα, ο μπαγάσας δεν το βάζει κάτω και λέει και γράφει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κερδίσει» τις εκλογές. Ονειρο ζει, δεν τον ξυπνάμε!

Θερινή ραστώνη

Δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τα έχει φορτώσει στον κόκορα καλοκαιριάτικα, αλλά αν κρίνουμε από τα δελτία Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, μάλλον το μαγαζί βρίσκεται σε θερινή ραστώνη. Ας πούμε για το θέμα των πυρκαγιών δεν θα έπρεπε να έχει προηγηθεί μια σύσκεψη του ιδίου με τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος; Μπορεί ο κάθε τομεάρχης να κάνει δηλώσεις μόνο και μόνο για να δείξει το κόμμα πως παρακολουθεί την επικαιρότητα; Κόμμα διοικούν, δεν είναι σχολιαστές στο facebook.

Ο Ανδρουλάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το «βαλιτσάκι»

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη «βλέπουν ολιγάρχες» πίσω από την απόπειρα παραβίασης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, ποιοι μπορεί να είχαν ένα τέτοιο πολιτικό ή άλλης φύσεως συμφέρον; Πάντως, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην παριστάνει τον τιμητή και να μην πλειοδοτεί σε κραυγές αγανάκτησης γιατί επί των ημερών του γνωστός επιδραστικός δημοσιογράφος, που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, έλεγε ανατριχιαστικά πράγματα για υπουργό της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχε «βαλιτσάκι» παρακολούθησης.