Σ. Κεδίκογλου: Έντονο ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό για τον αλιευτικό τουρισμό 

  • Εναρκτήρια συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη

Έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμό έχουν εκδηλώσει επαγγελματίες αλιείς από όλη την Ελλάδα, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού  του ΥπΑΑΤ, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη. 

Επιπλέον, όπως επισήμανε στην εναρκτήρια συνάντηση ο κ. Κεδίκογλου, η εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού προσελκύει ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους και από το εξωτερικό. «Θα ήταν ιδανική μια ειδική παρουσίαση του προγράμματος σε διπλωμάτες χωρών που έχουν έντονη τουριστική παρουσία στη χώρα μας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος κατάρτισης των αλιέων.   

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός εξήγησε ότι μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα από την συνεργασία μας με άλλες χώρες του εξωτερικού που εφάρμοσαν προγράμματα αλιευτικού τουρισμού, όπως είναι η Ιταλία. 

Στην τοποθέτησή της η κ.Ζαχαράκη, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία και προοπτική του προγράμματος. «Πιστεύουμε στην προοπτική του εγχειρήματος. Διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας  για να το δούμε να πετυχαίνει θετικά βήματα για την  ευημερία των αλιέων, την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης αλλά και την ανάδειξη του τοπικού στοιχείου και ανάπτυξης», ανέφερε.

Στον χαιρετισμό τους τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης, ανέπτυξαν τα οφέλη του προγράμματος: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει διεθνή προορισμό για τον αλιευτικό τουρισμό, δίνεται η δυνατότητα στους αλιείς να ενισχύσουν το εισόδημά τους και παράλληλα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους τουρίστες.

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από εκπροσώπους υπηρεσιών των δυο συναρμόδιων υπουργείων ΥΠΑΑΤ και Τουρισμού και μπορούν να συμμετέχουν ως εμπειρογνώμονες εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών και φορέων. Έργο της Ομάδας είναι η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ του ΥπΑΑΤ και του Υπ. Τουρισμού, η εισήγηση δράσεων για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων καθώς και η παρακολούθηση της Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης Αλιευτικού Τουρισμού. 

 Χρέη προέδρου της Ομάδας, εκτελεί η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ,  κα. Χριστιάνα Καλογήρου.