Λέσβος: Προφυλακιστέος ο 53χρονος αστυνομικός για τον βιασμό του 14χρονου κοριτσιού

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης κοπέλας στη Λέσβο.

Ο Στρατής Μυρογιάννης, κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του, οδηγήθηκε την Τρίτη (2/8) στην ανακρίτρια Λέσβου, η οποία μαζί με την εισαγγελέα τον έκριναν ένοχο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.
Η απολογία του αστυνομικού, ο οποίος είναι και προπονητής βόλεϊ, ξεκίνησε στις 11 το πρωί, διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα περίπου.


Στον ανακριτή ο αστυνομικός στη Λέσβο για τον βιασμό της 14χρονης -Κλήθηκε και άλλη κοπέλα να καταθέσει

Λέσβος: «Αληταρά, ανώμαλε, θα καλοπεράσεις» είπε ο πατέρας της 14χρονης στον αστυνομικό-προπονητή


Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 14χρονης ξέσπασε στη θέα του συλληφθέντος, έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας. «Κ@λο…, αφήστε με! Τον μ@λ…, θα καλοπεράσεις. Αληταρά, ανώμαλε, θα καλοπεράσεις. Αληταρά, θα καλοπεράσεις. Ξεφτίλα, θα βάλεις μυαλό παλιό…», φώναζε φανερά εκνευρισμένος. Μάλιστα, προσπάθησε να κινηθεί εναντίον του 53χρονου, όμως ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Λόγω της έντασης, της αγωνίας και της συναισθηματικής φόρτισης, η μητέρα του ανήλικου παιδιού, η οποία παρέμενε όλες τις ώρες κατά την απολογία του δράστη έξω από τα δικαστήρια, λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τη γυναίκα λίγα λεπτά αργότερα.

Η μητέρα του θύματος δήλωσε στην ΕΡΤ βέβαιη ότι έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια. «Ένα κτήνος είναι, κτήνος, αυτό, και θέλω να ακουστεί αυτό, ότι είναι ένα κτήνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Απλά θέλω να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πονέσει όπως πόνεσε το δικό μου το παιδί. Ψυχολογικά δεν είναι καθόλου καλά, κλαίει όλη μέρα», τόνισε.

Κλήθηκε και άλλη κοπέλα να καταθέσει για την υπόθεση

Την ίδια ώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου, έχει κληθεί άλλη μια κοπέλα την οποία επίσης προπονούσε. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανοίξουν και άλλα στόματα.

Παράλληλα, ελέγχεται το προφίλ του προφυλακισθέντα σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιες κοπέλες συνομιλούσε. Η έρευνα για τη δράση του θα συνεχιστεί και μετά την απολογία του.

Λέσβος: Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του 14χρονου κοριτσιού

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, Θέμης Κεφάλας, δήλωσε μετά την απόφαση: «Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας απεφάνθησαν και επέβαλαν προσωρινή κράτηση στον κατηγορούμενο. Εκ του αποτελέσματος, οι όποιοι ισχυρισμοί του, οι οποίοι αναπτύχθηκαν στο απολογητικό του υπόμνημα, δεν έγιναν αποδεκτοί από τις δικαστικές Αρχές και θα οδηγηθεί στις φυλακές».

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι δεν δύναται να σχολιάσει μια απόφαση. «Έτσι έκριναν η ανακρίτρια και η εισαγγελέας και οφείλουμε όλοι να δεχθούμε τη συγκεκριμένη απόφαση. Όσον αφορά το κεφάλαιο, το αν αυτή η συγκεκριμένη απόφαση ικανοποιεί την οικογένεια, σαφέστατα ναι. Είναι κάτι που μας ικανοποιεί το ότι επιβλήθηκε αυτή η απόφαση προφυλάκισης».

Δικογραφία – σοκ για τον βιασμό της 14χρονης από τον αστυνομικό

Ο αστυνομικός που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση είναι αρχιφύλακας, ηλικίας 53 ετών, ενώ το θύμα είναι μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, γεννηθείσα το 2008 (14 ετών σήμερα).

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, «από το φθινόπωρο του 2021 τότε που το κοριτσάκι ήταν κάτω των 14 ετών και μέχρι προ ημερών ο προπονητής βόλεϊ Μ.Ε. του σωματείου *** στο οποίο συμμετείχε η ανήλικη, ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη».

Όπως προκύπτει, οι γονείς των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ τον είχαν εμπιστευτεί, ώστε εκείνος να μεταφέρει τα κορίτσια στα σπίτια τους, μετά το τέλος των προπονήσεων.

«Από τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα ο Μ.Ε. άρχισε να θωπεύει την * στο μηρό, μέσω στο αυτοκίνητό του, τόσο κατά τη διαδρομή από τον χώρο των προπονήσεων προς την οικία της, όσο και σε δασώδη ερημική τοποθεσία, ενώ φρόντιζε να κρατάει τελευταία την ανωτέρω ανήλικη στο αυτοκίνητό του» αναφέρεται στη δικογραφία.

Όπως τονίζεται, «από τον Φεβρουάριο, θώπευε σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση, δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα το χειμώνα και τέσσερεις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι την * στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, κατέβαζε το παντελόνι του, έβγαζε το δικό του γεννητικό όργανο και ζητούσε από την * να το αγγίζει μέχρι αυτός να ολοκληρώσει. Ήταν δε, πάντα πρόστυχος σε αυτά που της έλεγε, όπως για παράδειγμα “θέλω να σε @@@ω».

Εφιάλτης: Την ακινητοποίησε και τη βίασε σε ερημική τοποθεσία -Επιχείρησε και παρά φύσιν

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τους τελευταίους περίπου δυο μήνες της είχε ζητήσει επανειλημμένα να προβεί σε στοματικό έρωτα. Η τελευταία φορά ήταν οκτώ ημέρες πριν τη σύλληψή του, στις 21 Ιουλίου.

Βάσει του διαβιβαστικού, «πριν από περίπου 20 μέρες ο Μ.Ε. οδήγησε την ** σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και με απότομη κίνηση, την έστρεψε με τρόπο ώστε η τελευταία να έχει στην πλάτη της τον Μ.Ε.. Στη συνέχεια, της κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχο και τοποθέτησε το γεννητικό του όργανο, χωρίς προφυλακτικό, στον κόλπο της, ενώ παράλληλα επιχείρησε ανεπιτυχώς παρά φύσιν (σ.σ. δηλαδή πρωκτική) διείσδυση».

Το κορίτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δεν είχε πρότερη σεξουαλική εμπειρία και του ζητούσε να σταματήσει. Ωστόσο την κράτησε ακινητοποιημένη και μετά από δέκα λεπτά εκσπερμάτισε στο χώμα. Η ανήλικη διέκρινε ίχνη αίματος στο εσώρουχό της, το οποίο πέταξε στα σκουπίδια όταν γύρισε στο σπίτι.