Απόπειρα βιασμού σε βάρος δημοσιογράφου στα Εξάρχεια: Συνελήφθη Μαροκινός στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Μαροκινός που κατηγορείται για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου στα Εξάρχεια συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Αυγούστου στον Άγιο Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Αφρικανός φέρεται να επιτέθηκε στη δημοσιογράφο έξω από μία πολυκατοικία, να της έκανε κεφαλοκλείδωμα και να επιχείρησε να τη βιάσει.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον ταυτοποίησαν, μέχρι που τα ξημερώματα της Τετάρτης εντοπίστηκε να περιφέρεται στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από άντρες της ομάδας ΔΙ.Α.Σ που του πέρασαν χειροπέδες. Η επίθεση είχε γίνει στις 14 Ιουλίου, όταν η 41χρονη δημοσιογράφος περπατούσε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο Μαροκινός την ακινητοποίησε ενώ εκείνη είχε στα αυτιά ακουστικά και άκουγε μουσική. Στη συνέχεια, φέρεται να την έσυρε σε μία πυλωτή και προσπάθησε να τη βιάσει. Η γυναίκα σώθηκε χάρη στις φωνές των κατοίκων της περιοχής που αντιλήφθηκαν την επίθεση.
Η Αστυνομία ερευνά μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Μαροκινός είχε συνεργό που κρατούσε τσίλιες. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.