Δεν είναι στραβή η φωτογραφία, το γήπεδο είναι στραβό: Το πιο extreme που είδατε ποτέ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το αλπικό ποδόσφαιρο είναι μια παραλλαγή του πιο δημοφιλούς ανταγωνιστικού αθλήματος στον κόσμο που παίζεται σε απότομες βουνοπλαγιές για να το κάνει πιο δύσκολο.

Τα περισσότερα αθλήματα λαμβάνουν χώρα συνήθως σε ίσους χώρους, αλλά στην περίπτωση του αλπικού ποδοσφαίρου, μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ότι το γήπεδο πρέπει να είναι απότομο. Ακούγεται εντελώς αδύνατο, αλλά μια ομάδα οπαδών ποδοσφαίρου στις Αυστριακές Άλπεις ισχυρίζεται ότι είναι ο απόλυτος τρόπος για να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα. Σκέφτηκαν την ιδέα για ακραίο αλπικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ενώ παρακολούθησαν ένα βαρετό παιχνίδι και έψαξαν για τρόπους να το κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον!

Βλέπαμε τους αγώνες και τους βρήκαμε πολύ βαρετούς”, είπε ο συν-εφευρέτης του αλπικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μέιρ. “Τότε, η Peppi – η Peppi Knünz, η άλλη εφευρέτρια του αθλήματος – μου είπε: “Ο τρόπος που παίζουν δεν είναι αρκετά δύσκολος και θα πρέπει να προσπαθήσουν να τρέχουν πάνω και κάτω από τα βουνά μας. Σύντομα θα τους κοπεί η ανάσα…”. Και μετά σκεφτήκαμε: “Μπορεί να μην μπορούν καν να παίξουν – αλλά εμείς και τα παλικάρια μας, θα τα καταφέρναμε!”».

Το επίπεδο έδαφος είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στις Άλπεις, επομένως χρησιμοποιείται συχνότερα για πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο, έτσι οι λάτρεις του αθλήματος σε μια τέτοια ορεινή περιοχή αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το έδαφος για να εφεύρουν μια νέα παραλλαγή. Τώρα, οι ντόπιοι περηφανεύονται που παίζουν μόνο αλπικό ποδόσφαιρο.