Αποδοχή ήττας και ανικανότητας-Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικά αεροσκάφη F-16 “κλείδωσαν” στο στόχαστρο τους τα μαχητικά μας

Κλήθηκε στην Άγκυρα ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος-Τι ύποπτο ετοιμάζουν οι Τούρκοι το επόμενο διάστημα ενόψει προεδρικών εκλογών ;
Είναι να γελάει πραγματικά κάποιος με την τουρκική πλευρά, όχι τόσο με την φανταστική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας κατά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά με την απίθανη προσπάθεια των Τούρκων να παρουσιάσουν το άσπρο- μαύρο στο ελληνικό FIR, παραδεχόμενοι παράλληλα ότι Ελληνικά μαχητικά F-16 “κλείδωσαν” στο στόχαστρο τους τουρκικά μαχητικά, ξεφτιλίζοντας οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας αναφέρεται ότι “τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που βρίσκονταν σε υπηρεσία ΤΟΥ ΝΑΤΟ παρενοχλήθηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Οι Έλληνες πιλότοι “κλείδωσαν” τα τουρκικά μαχητικά σήμερα στις 23.08.2022.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολές του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο παρενοχλήθηκαν από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα αφού μαχητικά με ελληνικά εθνόσημα τύπου F-16 “κλείδωσαν”τουρκικά μαχητικά ιδίου τύπου”, αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Εθνικά θέματα 23.08.2022 – 19:300
Επέκταση του φράχτη στον Έβρο και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ
Μάλιστα το τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι “σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρθηκε ότι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, δήθεν, κλείδωσαν σκόπιμα με τα ραντάρ τους τα τουρκικά, για να εμποδίσουν την αποστολή των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι αυτή η παρενόχληση από την Ελλάδα είναι μια προσπάθεια στόχευσης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ, ενώ τονίζεται ότι η Αθήνα δεν διστάζει να ρισκάρει ακόμη και τις ΝΑΤΟϊκές της αποστολές για να παρενοχλήσει την Τουρκία.

Σημειώθηκε επίσης ότι το θέμα διαβιβάστηκε στις αρχές του ΝΑΤΟ από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και ότι Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο, όπου του εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια αφού “ελληνικά αεροσκάφη έθεσαν σε κίνδυνο αποστολή του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η τουρκική πλευρά, προχώρησε σε διπλωματικές πρωτοβουλίες με τα αρμόδια μέρη.

Η Άγκυρα ανέφερε μέσω αξιωματούχων ότι τέτοιες παρενοχλήσεις είναι ασυμβίβαστες με τη συμμαχία, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι επιδιώκει να αυξήσει τις εντάσεις”, καταλήγει το άρθρο.

Πρόκειται για να ακόμη δακρύβρεχτο επεισόδιο τουρκικής σαπουνόπερας προς το ΝΑΤΟ, με κύριο αποδέκτη τις ΗΠΑ, ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να “δράσει” σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο.

Τα προσχήματα για δήθεν ελληνικές παρενοχλήσεις, αποτελούν ένα απίθανο αφήγημα των Τούρκων και του καθεστώτος Ερντογάν, για να έχουν κάποιο σαθρό “πάτημα”, για να προκαλέσουν την χώρα μας, διότι διαφορετικά ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κερδίσει εκλογές στον αιώνα τον άπαντα.

Όσο για αυτό καθ’αυτό το περιστατικό, εκτιμάται ότι τα τουρκικά μαχητικά F-16 , με τον μανδύα νατοϊκής ασκήσεως, προκάλεσαν την ελληνική πλευρά, λαμβάνοντας την συνηθισμένη δόση “ελληνικής μαγκιάς”, και στην συνέχεια αποχώρησαν με την ουρά στα σκέλια όπως γίνεται κάθε φορά.

Το σοβαρό πρόβλημα για την χώρα μας είναι όταν μεγάλες ξένες εφημερίδες σαν την dailymail, αναφέρουν “αμάσητο το τουρκικό παραλήρημα, μην λαμβάνοντας καν τα προσχήματα κατά της Ελλάδος.

Η βρετανική εφημερίδα πριν λίγο ανέφερε ότι “η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα στρατιωτικό ακόλουθο και υπέβαλε καταγγελία στο ΝΑΤΟ αφού ελληνικά μαχητικά φέρεται να παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά που εκτελούσαν μια «σημαντική αποστολή» για την συμμαχία”

Δεν αναμέναμε τίποτα παραπάνω από πολλά βρετανικά ΜΜΕ, αφού είναι γνωστή η φιλοτουρκική στάση του Λονδίνου εδώ και χρόνια με δεδομένα μόνιμα συμφέροντα ως προς την τουρκική πλευρά.

Μόνοι μας θα είμαστε σε περίπτωση πολεμικής κρίσης με τους Τούρκους, αυτό είναι σίγουρο για τουλάχιστον 3-4 24ωρα, διότι μετά θα εισέλθει ο διεθνής παράγοντας, για τα δικά του πανάκριβα συμφέροντα.

Είναι πάντως δεδομένο πως η Αθήνα πλέον έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση τόσο σε στρατιωτικό όσο και διπλωματικό επίπεδο, και αυτό είναι σημαντικό στο πως ακριβώς θα αντιδράσουμε την στιγμή της επικείμενης τουρκικής πρόκλησης σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.