Δημοσκόπηση evia allright Ευβοια 2022 πρόθεση ψήφου για κόμματα και υποψήφιους

Κι ενώ οι εθνικές εκλογές απομακρύνθηκαν από την εποχή που πέφτουν τα φύλλα, και ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην ανθούσα άνοιξη να στήσει κάλπες, χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν και οι εκπλήξεις για εκλογές τον Οκτώβριο, οι επίδοξοι του ελληνικού κοινοβουλίου έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες περιοδείες ανά την Εύβοια και προεκλογικό αγώνα σε πόλεις και χωριά. Παρά το γεγονός ότι τα κόμματα επίσημα τουλάχιστον δεν έχουν κλείσει ψηφοδέλτια. 

Οι νυν βέβαια έχουν σίγουρη θέση σ’ αυτά, όσο για τα νέα πρόσωπα, κάποιοι έχουν πάρει κομματική διαβεβαίωση, άλλοι ευελπιστούν πως θα συμπεριληφθούν. Πάντως, εκτός από τους ίδιους τους εν δυνάμει υποψήφιους, πλέον κυκλοφορούν και προεκλογικά μπάνερ τους, και τα γραφεία στήνονται! 

Η μάχη θα είναι σκληρή για την έδρα μεταξύ των ομοϊδεατών και τα πρώτα δείγματα το αποδεικνύουν. 

Το Evia all right, όπως παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες, πραγματοποίησε γκάλοπ για την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, καθώς και την προτίμηση του κοινού της Εύβοιας μεταξύ υποψήφιων βουλευτών των κομμάτων. 

Τα ονόματα που συμπεριελήφθησαν στο γκάλοπ είναι όσα ακούγονταν την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοσκόπησης, και τα αποτελέσματα αποτελούν ένα πρώτο δείγμα της τάσης στο νομό, σε σχέση με την δυναμική που παρουσιάζουν οι πιθανοί υποψήφιοι. Το Evia all right θα επαναλάβει το γκάλοπ ένα μήνα πριν τις εκλογές, οπότε και θα έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια, ώστε τα αποτελέσματα να είναι σαφώς πιο ασφαλή. 

Να επισημάνουμε πως στο γκάλοπ συμμετείχαν περίπου 2000, μέσω χορηγούμενης δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς επιστημονική μέθοδο και ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου. 

Αποτελέσματα κομμάτων

Θυμίζουμε πως από τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στον τελικό πίνακα, είναι εμφανές πως το κυβερνών κόμμα διατηρεί την πρωτιά, με ποσοστό 28% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 23,5%. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φτάνει στο 21%.

Από κει και πέρα, τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Evia allright, δείχνουν το υπόλοιπο ποσοστό να μοιράζεται σε ΚΚΕ και στα εκ δεξιών της Ν.Δ κόμματα που συγκεντρώνουν ένα 4%. 

Αποτελέσματα υποψήφιων βουλευτών κομμάτων

Σ’ ότι αφορά τους υποψήφιους βουλευτές, υπάρχουν οι δοκιμασμένοι, που αποτελούν σταθερή αξία, όμως έχουμε και δυναμικές νέες εμφανίσεις. 

Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Σίμος Κεδίκογλου κρατάει την πρωτιά της εκλογής με ποσοστό 31% και θεωρείται αναμενόμενο, αφού η θητεία του και ως υφυπουργός χαρακτηρίζεται επιτυχημένη και με τις παρεμβάσεις του έχει δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο νομό. 

Ήρεμη δύναμη φαίνεται πως είναι ο Θανάσης Ζεμπίλης που ακολουθεί με ποσοστό 26%, και έχει μια παρουσία ως βουλευτής, με συνέπεια και σταθερότητα. 

Η νέα είσοδος στο ψηφοδέλτιο, που ανακοινώθηκε αρκετά νωρίς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτή της Σοφίας Νικολάου, δείχνει να έχει πιάσει για αρχή την βάση. Αν θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά βέβαια, δεν αρκεί μόνο το μαγαζί γωνία με θέα στα κεντρικά… 

Πάντως η κυρία της παρέας συγκέντρωσε στο γκάλοπ μας, ποσοστό 22%. 

Μια ανάσα πίσω βρίσκεται ο Σπύρος Πνευματικός, με 21%. Το πουλέν του Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές, δημιούργησε πολλές προσδοκίες στους ψηφοφόρους, οι οποίες όμως κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος κατά το πέρας του χρόνου και εν τη απουσία του… φυσική και πνευματική από το νομό. Ακόμα και το τελευταίο διάστημα με την πολυδιαφημιζόμενη αλλαγή φρουράς στο γραφείο του, δεν φαίνεται να παίρνει κεφάλι και μερίδιο ικανοποιητικό στην προτίμηση των πολιτών. 

ΣΥΡΙΖΑ

Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα, αφού ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης με ποσοστό 42%, φαίνεται να παίζει μπάλα μόνος του και πολλοί τον χαρακτηρίζουν… μονοπώλιο ψήφων στην παράταξη. 

Αρκετά πίσω έχει αφήσει τον νεοεισαχθέντα Συμεών Κεδίκογλου με ποσοστό 28% (αλήθεια, αν είχε παραμείνει στον χώρο του ΚΙΝΑΛ, και με δεδομένες τις εξελίξεις, ποιο θα ήταν άραγε το ποσοστό του;) Η παλιά καραβάνα, Βαγγέλης Αποστόλου ακόμα πιο πίσω συγκέντρωσε ποσοστό 21%, που δείχνει πως ο χώρος θέλει μια κάποια ανανέωση. Από την άλλη ο Βασίλης Λύκος δεν φαίνεται να πείθει και αρκείται σε ποσοστό 9%. 

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που εμφάνισε αύξηση του ποσοστού του, μετά την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη, συγκεντρώνει ίσως τους περισσότερους ενδιαφερόμενους για υποψήφιους. Στο γκάλοπ συμπεριλάβαμε τα ονόματα που μέχρι τώρα θεωρούνται σίγουρα, αφού συζητήσεις γίνονται και για πολλούς και πολλές ακόμα. 

Τα αποτελέσματα δίνουν πρωτιά στον Θανάση Τάρτη, με ποσοστό 29%. Ο γνωστός δικηγόρος δοκιμάζει και πάλι τις δυνάμεις του ως υποψήφιος και μάλιστα αυτή τη φορά ακόμα πιο αποφασισμένος. Πιστός άλλωστε στην παράταξη, έχει κάθε λόγο να ελπίζει. 

Με μικρή διαφορά ακολουθούν νέα πρόσωπα. Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου με 25%, ο οποίος έχει δοκιμαστεί αυτοδιοικητικά και έχει επιδείξει την δυναμική του. Η Κατερίνα Καζάνη, με ποσοστό 23%, που πολλοί χαρακτηρίζουν αξιόλογη προσθήκη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και ο Ιωάννης Καλαβρής επίσης με 23%, που δίνει τον δικό του αγώνα ήδη. 

Ελληνική Λύση

Με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης έχει επιλέξει να είναι υποψήφιος ο Στάθης Παπανδρέου, ακολουθώντας τα πολιτικά βήματα των γονιών του, Νίκου και Ουρανίας Παπανδρέου. 

Κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 40%, ιδιαίτερα ικανοποιητικό για πρωτοεμφανιζόμενο. Ακολουθεί ο Ιωάννης Κατσιαμάκας με 36% και ο Απόστολος Μπασούκος με 24%. 

Είναι μια πρώτη «τροφή για σκέψη», τα αποτελέσματα του γκάλοπ του Evia All Right και θα έχει ενδιαφέρον όταν κλείσουν τα ψηφοδέλτια, πώς θα διαμορφωθούν τα ποσοστό των υποψήφιων.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν με τη ψήφο τους στο γκάλοπ μας και δίνουν τη δυνατότητα στο Evia All Right, να παρουσιάζει ένα δείγμα της κοινής γνώμης του νομού.