Φυλακές Αγιάς: Άγρια συμπλοκή την ώρα του φαγητού – Δύο τραυματίες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη συμπλοκή κρατουμένων που σημειώθηκε χτες στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη Ι» στην Αγιά στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όταν σε ακτίνα περίπου δέκα κελιών της φυλακής της Αγιάς ξέσπασε άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αραβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr το περιστατικό συνέβη την ώρα που σερβίρεται φαγητό, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί για την ώρα η αιτία που προκάλεσε τη συμπλοκή.

Δύο κρατούμενοι, Αλγερινής καταγωγής ηλικίας 30 και 35 ετών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων με τον 30χρονο να φέρει τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ενώ ο 35χρονος φέρεται να είναι πιο ελαφρά χτυπημένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της φυλακής και αναμένεται το υλικό αυτό να χρησιμεύσει στην έρευνα που θα διεξαχθεί.

Ταυτόχρονα αναμένεται να ενημερωθεί και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στη συμπλοκή.

Τέλος, αναμένεται να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις από τη διοίκηση της φυλακής σε όσους συμμετείχαν στο περιστατικό.