Καιρός: Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες σήμερα – Έντονη αστάθεια στην Αττική

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τετάρτη, κυρίως από το μεσημέρι, οι οποίες θα επηρεάσουν και την Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόγνωση του καιρού αναφέρει πως το τελευταίο 24ωρο του Αυγούστου, αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Επίσης, θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη -Έντονη αστάθεια στην Αττική, προβλέπει ο Αρναούτογλου
Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά. Επίσης, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Τετάρτη 31/8/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα…

Αττική

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Πιθανές ακόμη και οι χαλαζοπτώσεις σήμερα Τετάρτη 31/8/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Σποραδικές βροχές αναμένονται αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου και επίσης στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι, ενώ χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στη Στερεά από 20 έως 33, στην Πελοπόννησο από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 22 έως 32, στις Κυκλάδες από 21 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Μπόρες ίσως και έντονες στην Αττική την Τετάρτη 31/8/22

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου, κυρίως σε ορεινές περιοχές από την Πελοπόννησο έως τη Θράκη.

Ειδικότερα, από το πρωί θα εμφανιστεί αστάθεια στη βορειοανατολική Ελλάδα μέχρι τις Σποράδες και την Εύβοια. Η συννεφιά που επικρατεί προβλέπεται ότι θα φέρει κατά τόπους φαινόμενα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Όμως, από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στις ηπειρωτικές περιοχές. Μάλιστα, δεν αποκλείονται μπόρες και καταιγίδες -σύντομης διάρκειας- στη Λέσβο και τη Χίο, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι αναμένεται στην ηπειρωτική χώρα στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το πρωί θα υπάρξει ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι και μετά ίσως εμφανιστεί έντονη αστάθεια, που μπορεί να βγάλει βροχές και καταιγίδες. Πάντως, προς το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν τοπικές συννεφιές από το πρωί, ενώ η αστάθεια θα υποχωρήσει από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, η αστάθεια θα περιοριστεί, καθώς τα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές της χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία κατά μέσο όρο θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου προβλέπονται έντονες βροχές σε Μακεδονία και Θράκη, με τη μέγιστη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 29°C στα βόρεια και στους 30°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τέλος, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η αστάθεια θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, ενώ την Κυριακή (4/9) ο καιρός θα είναι ακόμη καλύτερος με ηλιοφάνεια παντού και ενίσχυση των βοριάδων και τη μέγιστη θερμοκρασία στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα 5/9/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού εβδομάδας από την ΕΜΥ, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλες σχεδόν τις νησιωτικές περιοχές. Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά μέχρι τους 34 βαθμούς και στα νησιά έως τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, αρχικά στη Μακεδονία, τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά τις μεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.