Αναδίπλωση Καραμανλή μετά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ

Ένα βήμα πίσω κάνει ο Κώστας Καραμανλής διευκρινίζοντας, μέσω συνεργατών του, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, από την αμφιλεγόμενη δήλωσή του.

Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του «καλούν την επαύριο της ομιλίας του στην Κρήτη, τον οποιονδήποτε, να διαβάσει προσεχτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Θα αντιληφθεί λοιπόν πως δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια της Κρήτης, είχε αναφέρει για τις παρακολουθήσεις: «Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!. Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».

Για να προκαλέσει αμέσως την αντίδραση της κυβέρνησης μέσω πηγών της που ανέφεραν: «Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι΄ αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών».