Τους έχει όλους για πλάκα

Κανένας από τους αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καταθέσει μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας, ούτε μπορεί να πείσει τη μεσαία τάξη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Εβλεπαν τα πλάνα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες και δεν το πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Χιλιάδες Σερραίοι έτρεξαν να χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό, να έχουν μια χειραψία, να του πουν μια καλημέρα και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Παρά τα όσα λένε και γράφουν τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η… μπογιά του Κυριάκου Μητσοτάκη περνάει και μάλιστα πολύ. Οπου πάει έχει τον περισσότερο κόσμο από όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Οποια πόλη και περιοχή επισκέπτεται γίνεται χαμός από κόσμο, από πολίτες που τρέχουν να τον δουν από κοντά.

Αυτό σημαίνει ότι όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν παράπονα από τους πολίτες και την κοινωνία; Οχι βέβαια. Υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα μεγάλα, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει και αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί και κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την κοινωνία με όλα τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός τα κάνει όλα σωστά. Λάθη γίνονται και μάλιστα σημαντικά. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει αναγνωρίσει αυτό. Σήμερα όμως που μιλάμε δεν υπάρχει καμία σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόταση για γέλια και για κλάματα ενώ ο Ανδρουλάκης μάλλον ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σήμερα παρά ως σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σοβαρούς πολιτικούς αντιπάλους. Γιατί κανένας από τους αντιπάλους του δεν έχει καταθέσει μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και γιατί κανένας δεν μπορεί να πείσει τη μεσαία τάξη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Εάν δεν γίνουν μεγάλα και σημαντικά λάθη, ο Μητσοτάκης θα έχει δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα και με αυτοδυναμία μάλιστα…

Μεγάλο κεφάλαιο ο Καραμανλής junior

Ο τρόπος που πολιτεύεται ο Κώστας Καραμανλής junior σε συνδυασμό με την ευπρέπεια που τον διακρίνει τον κάνουν να ξεχωρίζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Κώστας Καραμανλής έκανε τα πάντα για να πετύχει η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες και σε συνεργασία με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη κινητοποίησαν όλον αυτόν τον κόσμο που αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός έχει την καλύτερη άποψη για τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο είχε συνεχώς δίπλα του στις Σέρρες. Η αποτελεσματικότητά του και η ευγένεια που διαθέτει θα επιβραβευθούν σύντομα στην πολιτική καριέρα του…

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι αγάπησαν ξαφνικά τον… Τζαβάρα!

Τον Κώστα Τζαβάρα βρήκαν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσουν νέα διασπορά fake news. Αρχισαν να λένε ότι φεύγει από τη ΝΔ, ότι αποστασιοποιείται και άλλα τέτοια παραμύθια που μόνο οι ίδιοι πιστεύουν. Λοιπόν για να ξέρετε πρώτοι εσείς οι αναγνώστες μας, πράγματι ο Τζαβάρας είναι πικραμένος. Θεωρούσε ότι θα μπορούσε να μπει στο Υπουργικό Συμβούλιο και να γίνει υφυπουργός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα φύγει από τη ΝΔ. Χθες λοιπόν στη Βουλή, ο Κώστας Τζαβάρας συντάχθηκε με την πρόταση της αντιπολίτευσης και γι’ αυτό αποφασίστηκε να υπάρξουν δύο χωριστές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι ο βουλευτής της ΝΔ απαρνήθηκε το κόμμα του; Οχι βέβαια. Μόνο ορισμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι βλέπουν και πιστεύουν αυτά τα πράγματα. Εκεί που εξύβριζαν τον Τζαβάρα, τώρα τον αγάπησαν ξαφνικά…