Δέσμευση Σίμου Κεδίκογλου για ταχύτατη αποζημίωση των πληττόμενων συκοπαραγωγών της Βόρειας Εύβοιας

Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι πάντα εδώ, παρών στο τόπο του, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τους συμπατριώτες του, και κυρίως τους πληττόμενους κλάδους. Μακριά από ευχολόγια και κούφιες υποσχέσεις, στηρίζει ουσιαστικά και με παρεμβάσεις που του επιτρέπει η θέση του στην κυβέρνηση, τους παραγωγούς. Βρέθηκε λοιπόν, δίπλα και στους συκοπαραγωγούς, τον σημαντικότερο ίσως κλάδο της αγροτικής οικονομίας της πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας, με δημόσια δέσμευση για ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων από την σφοδρή κακοκαιρία του Αυγούστου.

Επίσης, τόνισε πως θα δοθούν τα 900.000 ευρώ ως προκαταβολή ενίσχυσης για τις πυρκαγιές εντός του μήνα. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου επισκέφτηκε σήμερα την ιδιαίτερη πατρίδα του και συναντήθηκε με εκπροσώπους του συνεταιρισμού στον Ταξιάρχη και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τις καταστροφές που υπέστη η σοδειά τους κατά τις έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου και τόνισε πως θα κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίας για την καταβολή της αποζημίωσής τους συμπληρώνοντας ότι η ευημερία και ανάπτυξη του κλάδου είναι πάντα στις προτεραιότητές του.

Ο κ. Κεδίκογλου κατά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε σχετικά:

«Δυστυχώς η πρόσφατη νεροποντή έκανε μεγάλη ζημιά στην παραγωγή των σύκων στη Β. Εύβοια. Τα σύκα άνοιξαν πριν την ώρα τους και πάρα πολλά έπεσαν κάτω. Με ταχύτατες ενέργειες τα συνεργεία του ΕΛΓΑ ήρθαν την επομένη κιόλας της καταστροφής και έκαναν καταγραφή και οι διαδικασίες κινούνται επίσης ταχύτατα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ το ποσό της αποζημίωσης θα έχει βγει μέχρι τον Νοέμβριο και θα έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Είναι μια μεγάλη ζημιά αλλά είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε, να στηρίξουμε τον σημαντικότερο ίσως κλάδο της αγροτικής οικονομίας στη Β. Εύβοια. Επίσης, θα δοθούν τα 900.000 ευρώ ως προκαταβολή ενίσχυσης για τις πυρκαγιές εντός του μήνα».

Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας, χαρακτήρισε ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής τον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς η ζωή των κατοίκων είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τοπική παραγωγή των ξακουστών για την μοναδικότητά τους σύκων. Σημειώνεται ότι κατόπιν εντολής του ΥφΑΑΤ, Σ. Κεδίκογλου, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής το γεν. Διευθυντή, Δημήτρη Μπόλο, επισκέφθηκε την επόμενη μέρα της καταστροφής την περιοχή για την καταγραφή των ζημιών.

Η περιοδεία του κ. Κεδίκογλου στην Β. Εύβοια εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών του με παραγωγικούς κλάδους με σκοπό την προαγωγή της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.