ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα: «Ο Μητσοτάκης είναι βαθιά τραυματισμένος από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων»

Καθόλου δεδομένος δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο χρόνος των εκλογών ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση των υποκλοπών και με βάση την σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο αλλά και την αδυναμία της να διαχειριστεί τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών της. Ως εκ τούτου, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα, μιλώντας για μία σκληρή μάχη που θα δοθεί και την οποία έχει τη δυνατότητα να κερδίσει.

Η συνεδρίαση έγινε παραμονές της πρώτης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα σήμερα θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της πόλης ενόψει της ΔΕΘ. Νωρίτερα το πρωί θα περιοδεύσει στη Βέροια και τη Νάουσα για συναντήσεις με αγροτικούς φορείς αλλά και με απλούς πολίτες.

Η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη φετινή 86η ΔΕΘ θεωρώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί εκεί ως εν αναμονή πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να παρουσιάσει τη συνολική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ίδιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από θέση αρχών και αξιών θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες και με αφορμή τη ΔΕΘ «ένα σχέδιο θαρραλέων αλλά ρεαλιστικών μέτρων για την προστασία της κοινωνίας και συγχρόνως ένα σχέδιο θεσμικής ανασύνταξης της Δημοκρατίας μας, προκειμένου στο μέλλον να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα που θα προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος». Διευκρίνισε ότι η στρατηγική του κόμματος στηρίζεται στις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου για την πολιτική αλλαγή και τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρεται να επεσήμανε πως η κυβέρνησή του επιθυμούσε την αναδιανομή από τους πλούσιους προς τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς, ωστόσο, αναγκάστηκε από τις συνθήκες να την κάνει από τη μεσαία τάξη προς τους φτωχούς κάτι που πρέπει να παραδεχτεί εξηγώντας ότι ήταν κάτι αναγκαίο και αναπόφευκτο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, επιλέγει «να λεηλατεί τη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς, αφήνοντας στα ύψη έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, προκειμένου να χρηματοδοτεί επιδοτήσεις που κρατούν ανέπαφα τα υπερκέρδη και τα ουρανοκατέβατα κέρδη των καρτέλ».

Η συνεδρίαση μολονότι αφορούσε πρωτίστως την προετοιμασία για τη ΔΕΘ επεκτάθηκε και στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι βαθιά τραυματισμένος από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και να επισημαίνει ότι η υπόθεση αυτή έχει βάθος και δεν θα σβήσει, ούτε θα ξεχαστεί.

Ανέφερε δε ότι είναι τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Έκανε λόγο για βαρύ τραύμα στη λειτουργία του πολιτεύματος και σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βασικός υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός αυτής της εκτροπής, είναι πλέον απερχόμενος πρωθυπουργός.